02.02.2010. / 09:55

Autor: Hina

Kina: SAD će biti odgovoran za posljedice prodaje oružja Tajvanu

Pentagon je potpisao ugovor o prodaji oružja Tajvanu vrijedan više od 6,4 milijardi dolara, uključujući proturaketne projektile Patriot, minolovce i helikoptere Black Hawk

Sjedinjene će Države biti u potpunosti odgovorne za posljedice prodaje američkog oružja Tajvanu, vezane uz bilateralna, regionalna i velika međunarodna pitanja, upozorio je u utorak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

"Kinesko-američki odnosi oko velikih međunarodnih i regionalnih pitanja bit će neizbježno dovedeni u pitanje, a SAD će za to biti u potpunosti odgovoran", izjavio je novinarima glasnogovornik Ma Zhaouxu.

"Odlučno pozivamo američke tvrtke da se povuku i ne sudjeluju u prodaji oružja Tajvanu", rekao je Ma i naglasio da Kina neće odustati od nametanja sankcija tim kopanijama.

Pentagon je potpisao ugovor o prodaji oružja Tajvanu vrijedan više od 6,4 milijardi dolara, uključujući proturaketne projektile Patriot, minolovce i helikoptere Black Hawk.

Poznatije kompanije koje bi mogle biti zahvaćene kineskim sankcijama uključuju Lockheed Martin i McDonnell Douglas.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika