04.02.2010. / 08:05

Autor: Nacionalova redakcija , Deutsche Welle

Skandal veći od očekivanog: Utajivači poreza sa CD-a duguju više od 100 milijuna eura

Švicarske je vlasti posebno razljutila činjenica što su predstavnici njemačke izvršne vlasti izrazili mogućnost da te podatke otkupe, koji se prema pisanju tamošnjih medija nude za 2,5 milijuna eura

Njemačka kancelarka Angela MerkelNjemačka kancelarka Angela MerkelNajnoviji skandal oko utaje poreza njemačkih građana veći je nego što se to prvobitno pretpostavljalo. Kako piše njemački dnevnik "Süddeutsche Zeitung", financijski volumen utaje poreza koji proizlazi iz informacija što ih je jedan nepoznati informat ponudio njemačkim vlastima, premašuje svotu od 100 milijuna eura. Prema najnovijim saznanjima radi se uglavnom o klijentima Bank Credit Suisse.

Odnosi Njemačke i Švicarske su se pogoršali nakon što su njemačke vlasti najavile otkup ukradenih bankovnih podataka, koje je nudio anonimac za 2,5 milijuna eura. Pritisak na Švicarsku zbog bankarske tajne u međuvremenu su povećale i neke druge europske zemlje poput Nizozemske i Danske.

Nakon najave Njemačke da će kupiti CD s podacima o bankovnim računima svojih građana u švicarskim bankama, sada je za njega interes pokazala i Austrija. Vlada u Beču se nada da bi tu mogla pronaći neke naznake i o svojim građanima koji su na taj način pokušali utajiti porez. U Austriji je korištenje takvih podataka pred sudovima u svakom slučaju dozvoljenu.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika