08.02.2010. / 11:54

Autor: Hina

Izvršni direktor SAP-a neočekivano podnio ostavku

Priopćenje o odlasku nadovezalo se na Apothekerovu prosinačku objavu najnovijih poslovnih rezultata SAP-a, u kojima je istaknuto da grupa u ovoj godini očekuje rast prihoda, nakon njihova pada u četvrtom tromjesečju

Leo ApothekerLeo ApothekerIzvršni direktor njemačkog softverskog diva SAP-a Leo Apotheker neočekivano je podnio ostavku na tu dužnost, potaknuvši pad vrijednosti SAP-ovih dionica u jutarnjoj trgovini na frankfurtskoj burzi.

Apotheker je donio odluku nakon što je na dužnosti proveo manje od godinu dana, preuzevši je sredinom 2009. u sklopu preustroja sustava upravljanja kompanijom.

Povratak dvojnom sustavu

Objavivši njegov odlazak u nedjelju navečer, SAP je priopćio da će se vratiti ranijem dvojnom sustavu upravljanja, na čelu s Billom McDermottom, zaduženim za terensku organizaciju, i Jimom Hagemannom Snabeom, koji je vodio odjel za razvoj proizvoda.

Objava je uznemirila ulagače pa su dionice SAP-a pale u ranoj trgovini za 0,3 posto na 33,28 eura.

Kompanija je objavila da je odlazak sporazuman i da nema razloga za promjenu na čelu tvrtke.

Priopćenje o odlasku nadovezalo se na Apothekerovu prosinačku objavu najnovijih poslovnih rezultata SAP-a, u kojima je istaknuto da grupa u ovoj godini očekuje rast prihoda, nakon njihova pada u četvrtom tromjesečju.

Dobit SAP-a također se smanjila u posljednjem tromjesečju 2009., i to za 12 posto na 727 milijuna eura.

U ovoj godini grupa očekuje rast prihoda od prodaje softvera i softverskih usluga u rasponu od četiri do osam posto u odnosu na 8,2 milijarde eura ostvarenih u 2009.

Vezane vijesti

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

"Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast" zaključci su konferencije SAP FORUM koja se održala u zagrebačkom Arena centru,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika