08.02.2010. / 12:47

Autor: Martina Čizmić

Istrabenz puni blagajnu prodajom Grand hotel Adriatica u Opatiji

Podsjetimo, Istrabenz Turizam je još u kolovozu pokušao prodati Grand hotel Adriatic u Opatiji, no nisu dobili odgovarajuću ponudu za njega

Grand Hotel Adriatic Grand Hotel Adriatic Slovenska tvrtka Istrabenz još uvijek muku muči sa velikim dugovima i kreditima koji dolaze na naplatu. Stoga je odlučila prodati dva velika hotela koja su u vlasništvu njene tvrtke kćeri Istrabenz Turizma.

Tako je u subotu objavljen poziv na predaju ponuda za kupnju 100 postotnog udjela u Grand hotel Adriaticu u Opatiji te u Istrabenz hotelima Portorož koji su vlasnici hotela Kempinski Palace.

Prodaja u tri faze

Kako piše slovenski Dnevnik u kojem je i objavljen poziv, prodaja će se obaviti u tri faze. U prvoj fazi će zainteresirani investitori moći dobiti uvid u financijske informacije tvrtki, a svoje neobvezujuće ponude mogu predati do 5. ožujka.

Nakon toga slijedi druga faza u kojoj mogu sudjelovati samo oni zainteresirani koji će predati najbolje neobvezujuće ponude. Oni će ujedno biti pozvani na sastanak na kojem će im biti uručen pravni informacijski memorandum, a imati će uvid i u druge podatke o tvrtkama.

Zainteresirani će nakon toga morati dati svoju obvezujuću ponudu i uplatiti jamčevinu od 20 tisuća eura.

Podsjetimo, Istrabenz Turizam je još u kolovozu pokušao prodati Grand hotel Adriatic u Opatiji, no nisu dobili odgovarajuću ponudu za njega.

Što se tiče hotela Kempinski Palace u Portorožu, njega je Istrabenz kupila još 2003. i nakon toga za obnovu uložila oko 100 milijuna eura, pa je za očekivati i da će tražiti sličnu cijenu za njega.

Inače, Istrabenz se našao u problemima kad je otkriveno da je njegov prvi čovjek Igor Bavčar založio dionice većine tvrtki ne bi li dobio kredit za kupovinu novih. Kada je 2008. godine financijska kriza zahvatila i Sloveniju, cijeli se sistem urušio kao kula od karata, pa je Istrabenz bio primoran početi rasprodavati svoju imovinu ne bi li namaknuo novac za normalno poslovanje i vraćanje kredita.

Vezane vijesti

Dioničari Istrabenza dali suglasnost na prodaju Droge Atlantic grupi

Dioničari Istrabenza dali suglasnost na prodaju Droge Atlantic grupi

Skupština dioničara koparskog Istrabenza, koja je održana danas u Portorožu, dala je suglasnost na prodaju prehrambene kompanije Droga Kolinska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika