20.04.2010. / 11:27

Autor: Nacionalova redakcija

Nakon Podravke na meti Droga: Tedeschi želi kupiti slovensku Kolinsku

Procjenjuje se da slovenska prehrambena kompanija vrijedi oko 200 milijuna eura, ali vlasnici bi je, kako bi pokrili vlastita dugovanja, mogli prodati i do 50 milijuna eura nižoj cijeni

Emil TedeschiEmil TedeschiAtlantic grupa u utorak je predala neobvezujuću ponudu za preuzimanje slovenske kompanije Droga Kolinska iz Ljubljane. Tvrtka je u većinskom vlasništvu društva Istrabenz stoji u priopćenju tvrtke objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

U vlasništvu Kolinske su poznati brandovi Cockta, Barcaffe, Smoki, pašteta Argeta, Donat Mg, voda Tiha i brojni drugi. Emil Tedeschi potvrdio je da je slovenskom Istrabenzu njegova Atlantic grupa poslala neobvezujuću ponudu za svih 100 posto dionica kompanije.

Procjenjuje se da slovenska prehrambena kompanija vrijedi oko 200 milijuna eura, ali vlasnici bi je, kako bi pokrili vlastita dugovanja, mogli prodati i do 50 milijuna eura nižoj cijeni.

Ponuda je predana međunarodnoj investicijskoj banci BNP Paribas koja je imenovana glavnim savjetnikom za prodaju društva Droge Kolinske i koja će za kandidate koji uđu u uži izbor u narednim tjednima organizirati proces dubinskog snimanja (due diligence).

Tedeschi je u kratkoj telefonskoj izjavi iz SAD-a za Jutarnji list rekao da bi njegovom kupnjom Droge Kolinske i spajanjem s Atlanticom nastala jedna od najjačih prehrambenih kompanija u regiji, s više od 4500 zaposlenih i više od pet milijardi kuna prihoda.

Tko sve želi Drogu Kolinsku znat će se u petak, kada bi službeno trebala biti poznata imena svih zainteresiranih za kupnju.

Vezane vijesti

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Agrokor i Atlantic Grupa objavili su kako su prodali svoje 13 postotne udjele u RTL Hrvatska većinskom vlasniku RTL Grupi. U obavjesti objavljenoj na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika