04.06.2011. / 09:10

Autor: Nacional.hr

Drakonska kazna: Todorić i Tedeschi Srbiji moraju platiti 6,8 milijuna eura

U Atlantic Tradeu su potvrdili kako su dobili odluku srbijanske Komisije, ali i kako se radi o sporu iz 2009. godine koji započet prije no što su oni preuzeli Drogu Kolinsku i za taj spor uopće nisu znali prilikom kupovine

Emil TedeschiEmil TedeschiSrbijanska Komisija za zaštitu konkurencije donijela je odluku kojom tvrtku Grandprom i trgovački lanac Ideu kažnjava s 6,8 milijuna eura zbog nedozvoljenog ugovaranja popusta.

Kako piše Novi list, Grandprom, proizvođač Grand kave i Idea, dogovorili su popust od 2 posto koji nije bio dostupan drugim proizvođačima i trgovcima u Srbiji. Kako su vlasnici Idee, Agrokor, odnosno Grandproma, Droga Kolinska koja je u vlasništvu Atlantic Grupe, kaznu će platiti hrvatski vlasnici.

U Atlantic Tradeu su potvrdili kako su dobili odluku srbijanske Komisije, ali i kako se radi o sporu iz 2009. godine koji započet prije no što su oni preuzeli Drogu Kolinsku i za taj spor uopće nisu znali prilikom kupovine.

Da bi cijela situacija bila još bolja, čini se kako su tvrtke rabat dogovorile na lokalnoj razini tako da o tom dogovoru u Zagrebu nisu uopće znali.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
12/11/10

grover, 04.06.11. 10:57

Agrokor i Konzum sprovode preventivne higijenske mjere:

http://ideamislinavas.blogspot.com/


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika