25.07.2011. / 15:08

Autor: Nacional.hr

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Agrokor i Atlantic Grupa su 2003. godine bile dio konzorcija hrvatskih kompanija i RTL Grupe koji je osvojio koncesiju za treću nacionalnu televizijsku mrežu

RTL Hrvatska sad je u vlasništvu RTL GrupeRTL Hrvatska sad je u vlasništvu RTL GrupeAgrokor i Atlantic Grupa objavili su kako su prodali svoje 13 postotne udjele u RTL Hrvatska većinskom vlasniku RTL Grupi.

U obavjesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi nije navedena vrijednost transakcije već samo da će Atlantic Grupa zadržati simbolični udio od 0,01 posto dionica.

Podsjetimo, Agrokor i Atlantic Grupa su 2003. godine bile dio konzorcija hrvatskih kompanija i RTL Grupe koji je osvojio koncesiju za treću nacionalnu televizijsku mrežu.

Vijeće za elektroničke medije već je ranije Agrokoru naložilo prodaju udjela u RTL-u zbog prevelike koncentracije na medijskom tržištu. Kako bi obje tvrtke ostvarile bolje uvjete na tržištu, za prodaju se odlučila i Atlantic Grupa.

Vezane vijesti

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora kasno sinoć podnijela je neopozivu ostavku na svoj položaj. Odlazak čelnih ljudi Mercatora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika