06.07.2011. / 13:58

Autor: Nacional.hr

Agrokor i Atlantic prodali svoje udjele u RTL-u?

Iako iz obje tvrtke ne žele ništa otkrivati kome bi prodali udio, nagađa se kako bi to mogla biti luksemburška tvrtka CLT-UFA koja je u vlasništvu RTL grupe

RTL bi trebao do jeseni u potpunosti ostati bez hrvatskih suvlasnikaRTL bi trebao do jeseni u potpunosti ostati bez hrvatskih suvlasnikaRTL televizija uskoro bi se mogla naći u potpunosti u stranom vlasništvu. Naime, dva hrvatska suvlasnika, Todorićev Agrokor i Tedeschijev Atlantic pred prodajom su svojih udjela u toj televiziji.

Kako piše Poslovni dnevnik, Vijeće za elektroničke medije već je ranije Agrokoru naložilo prodaju udjela u RTL-u zbog prevelike koncentracije na medijskom tržištu. Nakon produljenja roka za prodaju, Agrokor ima do kraja kolovoza da se "riješi" udjela od 6 posto u RTL-u.

Već smo ranije pisali kako se prodaji pridružio i Atlantic ne bi li tako obje tvrtke ostvarile bolje uvjete na tržištu. No, prema neslužbenim informacijama na koje se poziva Poslovni, Atlantic je već potpisao kupoprodajne dokumente. S druge strane Agrokor je navodno u završnoj fazi u pregovorima o prodaji.

Iako iz obje tvrtke ne žele ništa otkrivati kome bi prodali udio, nagađa se kako bi to mogla biti luksemburška tvrtka CLT-UFA koja je u vlasništvu RTL grupe i preko koje grupacija drži 74 posto RTL-a Hrvatska.

Vezane vijesti

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora kasno sinoć podnijela je neopozivu ostavku na svoj položaj. Odlazak čelnih ljudi Mercatora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika