08.02.2010. / 14:50

Autor: Boris Bilas

Čehok: 'Istrage su rezultat podmetanja Radimira Čačića i HNS-a'

Radi se o tome da su nakon razlaza između mene i Radimira Čačića, prije posljednjih izbora, iz HNS-a najavili kako će protiv mene podnijeti niz prijava. To je samo rezultat toga, ali od svega neće biti ništa", kaže nam Čehok

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, Slobodan Mikac i predstavnici CessneVaraždinski gradonačelnik Ivan Čehok, Slobodan Mikac i predstavnici CessneNakon koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, u javnost je izašla informacija da državni organi istražuju i prvog čovjeka Varaždina Ivana Čehoka.

Naime, prema pisanju portala index.hr, istražuju se poslovi Grada Varaždina s Davorom Pataftom, jednim od najbogatijih ljudi iz varždinskog kraja. Navodno je u toj suradnji Varaždin oštećen za najmanje 200 milijuna kuna.

Niz prijava HNS-a

Kako piše index, istražuje se posao između Varaždina i tvrtke VIS d.o.o., koja je u Pataftinom vlasništvu, a pokušava se otkriti je li Grad ovoj tvrtki dao ekskluzivan i monopolistički položaj u postupku interventnog odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada na štetu gradske komunalne tvrtke Varkom.

Međutim, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je u razgovoru za nacional.hr kazao kako ne očekuje da će imati problema s policijom ili odvjetništvom zbog tih poslova. Jer, kako kaže, sve moguće istrage su rezultat političkih podmetanja Radimira Čačića i HNS-a.

"Radi se o tome da su nakon razlaza između mene i Radimira Čačića, prije posljednjih izbora, iz HNS-a najavili kako će podnijeti niz prijava. To je samo rezultat toga, ali od svega neće biti ništa", kaže nam Čehok koji kaže kako su istražitelji obavili neke razgovore i uzeli određenu dokumentaciju, ali na tome je za sada sve stalo.

Slučaj Zračne luke Varaždin

Davor Patafta (desno) svom jetuDavor Patafta (desno) svom jetuPoslovni odnos Varaždina i Davora Patafte uspješno traje već nekoliko godina, a kako je svojedobno pisao Nacional, portretirajući Pataftu, ovaj je 39-godišnji poduzetnik razvio veliko poslovno carstvo od desetak tvrtki među kojima je i aviokompanija Winair.

Upravo je s Winairom povezan jedan od skandala u Varaždinu. Naime, Petaftina aviokompanija je od grada 2008. praktično preuzela kontrolu nad varaždinskom Zračnom lukom. Grad je tada tvrtki Zračna luka Varaždin d.o.o., koja je u Pataftinom vlasništvu dao zakup svih nekretnina i zemljišta na razdoblje od 99 godina.

Zbog tog posla s aerodroma je izbačena austrijska tvrtka Diamond Aircraft Hrvatska koja je do tada već uložila približno 2 milijuna eura za funkcioniranje pilotske škole, izgradnju hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta na zračnom pristaništu i otkup zemljišta za projekt proizvodnje dijelova za zrakoplove.

Zračna luka se obnavlja

Čehok kaže kako Patfatina tvrtka dvije godine kasnije ispunjava sve obveze preuzete iz ugovora.

"Uloženo je u obnavljanje pristanišne zgrade, napravila se ograda oko piste, stavljen je novi asfalt na pistu, a priprema se i nova navigacijska oprema koja će omogućiti i noćna slijetanja na aerodrom", ispričao nam je Čehok.

Upitali smo ga i za njegovo viđenje trenutnog stanja u HSLS-u. Poznato je kako se Čehok nije složio s načinom na koji se novi predsjednik stranke Darinko Kosor obračunao s potpredsjenikom HSLS-a i čelnikom Croatia osiguranja Hrvojem Vojkovićem.

Ostajem u HSLS-u

"Istina je da se nisam složio s načinom na koji se se išlo u obračun s Hrvojem Vojkovićem, a i dalje smatram da suspenzija potpredsjednika stranke nije dobar potez i protiv sam toga", kaže Čehok za nacional.hr te dodaje kako HSLS doživljava promjene u stilu vođenja stranke te kako se na to treba naviknuti.

Upitan znači li njegovo neslaganje s potezima Darinka Kosora da bi mogao izaći iz HSLS-a, Čehok je bio vrlo jasan.

"Ne, nemam namjeru izaći iz stranke. To što sam izrazio neslaganje s nekim potezima ne znači da ću odmah otići iz HSLS-a", kazao nam je Čehok.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
7/1/10

tigrica7, 08.02.10. 15:29

Ma jelda?! Sad će mu svi biti krivi. Konačno se možda i tu nešto malo prodrma. Kako je Čehok zahvaljujući svojem tastu, predsjedniku Županijskog suda u Varaždinu, i žene mu državne odvjetnice, nedodirljiv, čudno mi je da su imali hrabrosti taknuti osinje gnjezdo. Možda se i rasplamsa pitanje biznisa sa "Ptičicom" (duplim direktorom). Ovaj grad postaje grad pojedinaca i sve čini kako gi ba uništio. To što malo odskoči sa nekom sitnicom kao što je Špancirfest, misli da je najbolji na svijetu. Sva nedjela, u što se uračunava i kupovanje po babi i stricu masu zemljišta oko grada, valjda će sada izaći na vidjelo. Osobno mi je simpatičan, ali kad je nešto previše mora puknuti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika