Objavljeno u Nacionalu br. 743, 2010-02-09

Autor: Robert Bajruši

Klisović prvi Josipovićev suradnik

JOŠKO KLISOVIĆ nakon
diplomatske karijere otišao je u privatni sektor, a sad se vraća u visoku politikuJOŠKO KLISOVIĆ nakon diplomatske karijere otišao je u privatni sektor, a sad se vraća u visoku politikuIvo Josipović, novoizabrani hrvatski predsjednik, odlučio je imenovati Joška Klisovića za predstojnika svojeg ureda. Klisović je pravnik i diplomat, a petnaestak godina radio je u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje je obavljao nekoliko važnih dužnosti.

Među ostalim, radio je kao ravnatelj Uprave za potporu procesu pristupanja RH u Europsku uniju. Osim toga, bio je šef Kabineta ministra Gordana Jandrokovića te zamjenik veleposlanika u Misiji RH pri NATO-u u Bruxellesu.

Prije dvije godine Joško Klisović je napustio diplomaciju i zaposlio se u Atlantic Grupi. U Atlanticu rade još neki bivši diplomati, a najviše rangiran je Klisovićev prijatelj, potpredsjednik uprave Neven Vranković, koji je 90-ih radio u hrvatskim veleposlanstvima u Washingtonu i Beogradu. Klisović bi trebao voditi transformaciju predsjedničkog ureda i bit će jedan od najvažnijih suradnika Ive Josipovića, doznaje Nacional.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika