10.02.2010. / 09:37

Autor: Martina Čizmić

Google Buzz: Nova društvena mreža u nastajanju

Ono što je posebno zanimljivo i moglo bi lansirati Google Buzz kao zgodnu aplikaciju je činjenica da se može povezati sa drugim korisničkim računima istog korisnika na Twitteru, Google Readeru, Picasi i iFlickeru

Google Buzz je Googleov pokušaj ulaska u svijet društvenih mrežaGoogle Buzz je Googleov pokušaj ulaska u svijet društvenih mrežaKada je prije pet godina pokrenut Facebook nitko nije ni znao što je to društvena mreža. Danas Facebook svoje korisnike broji u stotinama milijuna i gotovo je nemoguće zamisliti svijet bez njega i njemu sličnih stranica. Stoga ne čudi da je i Google odučio napraviti korak prema svojoj društvenoj mreži.

No, za razliku od postojećih društvenih mreža, Google Buzz, nije zasebna aplikacija već dio palete Googleovih proizvoda.

Što rade moji prijatelji?

Link na Buzz nalazi se u sklopu Google Maila odmah ispod Inboxa i trebao bi spojiti elemente društvenih mreža i e-maila. Korisnici će moći vidjeti promjene statusa koje uvelike podsjećaju na Twitter, fotografije i video snimke kao na Facebooku, ali i prijedloge koje Buzz smatra interesantnima a možda nisu direktno vezani uz tematiku korisnikovih postova.

Ono što je posebno zanimljivo i moglo bi lansirati Google Buzz kao zgodnu aplikaciju je činjenica da se može povezati sa drugim korisničkim računima istog korisnika na Twitteru, Google Readeru, Picasi i iFlickeru, kako bi drugi korisnici mogli vidjeti što korisnik radi i na tim stranicama.

Naravno, kao i u slučaju Facebooka, Google Buzz ipak ima stanovitu razinu privatnosti, pa će tako korisnici ipak moći ograničiti njihovim šefovima da vide sve fotografije ili video snimke sa proslave rođendana i sličnog.

I još nešto za kraj, Google je odmah izbacio i Buzz za mobilne uređaje, svjestan da će tako brže ući u stalnu upotrebu nego ukoliko se ograniči samo na računala.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika