10.02.2010. / 10:04

Autor: Hrvoje Šimičević

'Akcija protiv krađe Varšavske': Danas se očekuje tisuću prosvjednika

Prosvjed će se održati točno u 18 sati, a predstavnici rečenih nevladinih udruga su pozvali građane na aktivno sudjelovanje u budućim akcijama

Organizatori prosvjedne akcije 'Ne Damo Varšavsku' pozvali su građane da im se danas pridruže u mirnom i nenasilnom 'prosvjedu protiv krađe Varšavske'. Dvije najaktivnije nevladine udruge Pravo na grad i Zelena akcija na taj će način nastaviti sa akcijama koje su nanovo pokrenute prošlog tjedna, a prema nekim najavama, danas bi se na Cvjetnom trgu moglo okupiti oko 1000 ljudi. Organizatori su najavili otkrivanje skulpture ovećih proporcija, kojom će pokazati gradskim ocima i investitoru Tomi Horvatinčiću što misle o gradnji lifestyle centra i pripadajućih garaža na ovom području grada.

Prosvjed će se održati točno u 18 sati, a predstavnici rečenih nevladinih udruga su pozvali građane na aktivno sudjelovanje u budućim akcijama. "Tražimo građane da se uključe, a na prosvjedu će moći ostaviti svoje podatke. Nakon toga će, putem sms servisa koji smo uspostavili, biti obaviješteni o nadolazećim akcijama", rekao je Jutarnjem listu čelnik inicijative Pravo na grad.

"Namjera zagrebačke vlasti je da našim novcem pješačku zonu u Varšavskoj pretvori u veliku rupu za privatnu garažu Hoto grupe", apeliraju među ostalim protagonisti ove akcije, koji su prije nekoliko dana u Varšavskoj dovezli dva kontejnera kako bi spriječili gradnju ulazne rampe za podzemnu garažu.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Tome Horvatinčića zbog izazivanja prometne nesreće. Podsjetimo, Horvatinčić je 16.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika