10.02.2010. / 15:28

Autor: Hina

Novi datum zagrebačkog koncerta: Leonard Cohen u Areni 25. srpnja

Slavni kanadski kantautor Leonard Cohen odgodio je zbog ozljede leđa za šest mjeseci europsku turneju na kojoj je 15. ožujka trebao nastupiti i u Zagrebu

Leonard CohenLeonard CohenLeonard Cohen, legendarni kanadski kantautor i pjesnik, održat će 25. srpnja koncert u zagrebačkoj Areni, najavio je danas organizator koncerta "Lupa promotion".

"Nakon ozljede donjeg dijela leđa i odgode europske turneje, Leonard Cohen potvrdio je novi datum za koncert u Zagrebu - 25. srpnja, čime je Zagreb dospio među 10 gradova u Europi kojima je potvrđen novi datum", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako oni kojima ne odgovara novi datum koncerta ulaznice mogu vratiti i ostvariti povrat novca na mjestu na kojem su ih kupili počevši od ponedjeljka, 15. veljače, a zaključno 28. veljače. Nakon tog datuma, ulaznice se više neće moći vratiti, a prodaja ulaznica za koncert 25. srpnja ponovno počinje 1. ožujka, navodi "Lupa promotion".

Slavni kanadski kantautor Leonard Cohen odgodio je zbog ozljede leđa za šest mjeseci europsku turneju na kojoj je 15. ožujka trebao nastupiti i u Zagrebu.

Leonard Cohen, kojega mnogi smatraju najutjecajnijim glazbenikom i kantautorom svih vremena, počeo je pisati još 50-ih godina, a glazbom se počeo baviti 60-ih, otkad je objavio 11 kultnih, sjajnih studijskih albuma s pjesmama u kojima varira utjecaj od folka do popa i jazza. Najranije pjesme bile su mu ukorijenjene u europskoj narodnoj glazbi, a 70-ih godina opus mu se širi na pop, cabare, rock, blues i country. Ipak, njegov najjači instrument je glas, a najveći su mu adut tekstovi s višestrukim značenjem i neodoljivom emocionalnom snagom.

Otkad se, nakon 15-godišnje stanke, vratio nastupima 2008. godine, njegovi su koncerti rasprodani diljem svijeta.

Leonard Cohen rodio se 21. rujna 1934. u Montrealu. Diplomirao je na "McGill University" u rodnome gradu, živio u Londonu, na grčkome otoku Hydri, u New Yorku, Nashvilleu i Los Angelesu, a od 1994. do 1999. boravio je u zenbudističkome samostanu na Mt. Baldyju, iznad Los Angelesa, gdje je bio zaređen pod imenom Jikan (Onaj koji donosi tišinu).

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika