11.02.2010. / 18:50

Autor: Martina Čizmić

Lenovo predstavio novu liniju prijenosnika za manje zahtjevne korisnike

"Veliko nam je zadovoljstvo što će korisnici u Hrvatskoj, nedugo nakon svjetske premijere, moći uživati u našim proizvodima", izjavio je Mladen Skuliber, Lenovo marketing menadžer za regiju Adria

Nova Lenovova računala dolaze i u crvenoj te bijeloj bojiNova Lenovova računala dolaze i u crvenoj te bijeloj bojiNa konferenciji za novinare Lenovo je predstavio svoje nove proizvode i novu filozofiju kojom će napraviti zaokret prema svojim korisnicima. Naime, do sada je Lenovo bio usmjeren isključivo na profesionalce, poslovne ljude i IT stručnjake pa su i svi njegovi proizvodi bili podređeni njima. Lenovo prijenosnici bili su tako konstruirani da se izgledom ni po čemu ne ističu, ali da ispod neugledne vanjštine odrade sav posao.

Do prije pet godina Lenovo je bio dio IBM-a, a od tad samostalno nastupa na tržištu. U svijetu je Lenovo zabilježio rekordne rezultate u prošlom kvartalu, najbolje u povijesti tvrtke. Kako su se pohvalili predstavnici Lenova, njihova računala koriste se i u Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Nova računala po nižim cijenama od starih

Noviteti su ove godine predstavljeni na uglednom sajmu informatike, CES 2010 u Las Vegasu, a neki su već sada dostupni u Hrvatskoj, dok će drugi postati za nekoliko mjeseci. Prije svega riječ je o novoj seriji prijenosnika ThinkPad jednostavno nazvanoj Edge, prijenosnicuna T410s, T410, T510, radnoj stanici W510 i prvom profesionalnom ultra prijenosniku ThinkPad X100e.

Noca serija ThinkPad prijenosnika pod imenom Edge, nudi se u tri veličine -13, 14 i 15 inča, a posebno su dizajnirani kako bi udovoljili potrebama malih i srednjih poduzetnika. 13 inčni model predstavlja prvi prijenosnik serije ThinkPad opremljen AMD dual core processor technology i VISION Pro Technology iz AMD-a.

Nove prijenosnike krasi moderan dizajn i pristupačna cijena. Prijenosnici su opremljeni tipkovnicom otpornom na eventualne probleme koje može uzrokovati prolijevanje tekućine i tehnologijom ThinkVintage kao što je Active Protection System i Rescue and Recovery. Uz crnu boju bilo u sjajnoj ili mat izvedbi koja ostaje tradicionalna boja za poslovne korisnike, prijenosnik ThinkPad Edge dolazi u žarko crvenoj boji za sve one koji se žele istaknuti.

Snažne performanse i novi dizajn

Uz novu seriju prijenosnika ThinkPad Edge hrvatski korisnici od sada će moći nabaviti nove prijenosnike ThinkPad serije T, W i X. ThinkPad prijenosnici T410s, T410, T510 opremljeni su novim procesorima Intel® CoreTM dual-core i omogućuju korisnicima brže obavljanje više zadataka istovremeno, energetsku učinkovitost te osiguravaju IT odjelima lakše upravljanje. Osim značajnih poboljšanja u performansama, novi prijenosnici povećavaju produktivnost ThinkPada s još neviđenim trajanjem baterije od 22 sata na odabranim modelima, dodatnim mogućnostima ekrana osjetljivim na dodir i bežičnim broadband rješenjem - modul Qualcomm Gobi 2000.

S druge strane radna stanica ThinkPad W510 donosi poboljšane performanse: podržava memoriju 16 GB i procesore quad core. Radna stanica W510 ima četiri memorijska utora za do 16GB visoke performanse 1333 MHz memorije DDR3. Također, nudi 1GB GPU Nvidia i najnovije procesore Intel® CoreTM i7. Također, radna stanica W510 prvi je ThinkPad koji će ponuditi USB 3.0 te tako omogućiti korisnicima prijenos podataka brzinom do 10 puta brže od USB 2.0.

Ultra prijenosnik ThinkPad X100e namijenjen je poslovnim korisnicima, a objedinjuje profesionalne performanse, jednostavnost korištenja, inovativan dizajn s mogućnošću izbora boje kao što je žarko crvena i vrlo prihvatljivu cijenu. X100e prvi je prijenosnik na kojem su Lenovo i AMD surađivali kako bi ponudili procesor i predstavili VisionPro branding AMD-a na prijenosnicima ThinkPad. Prijenosnik ThinkPad X100e donosi poboljšanja neophodna poslovnim korisnicima: jednostavnost korištenja i mobilnost.

"Predstavljanjem nove serije prijenosnika ThinkPad nazvane Edge i novih prijenosnika serije ThinkPad T410s, T410, T510, W510 i X100e, Lenovo nastavlja pomicati granice dizajna, inovativnosti, kvalitete i pouzdanosti", izjavio je Mladen Skuliber, Lenovo marketing menadžer za regiju Adria. "Veliko nam je zadovoljstvo što će korisnici u Hrvatskoj, nedugo nakon svjetske premijere, moći uživati u našim proizvodima".

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika