14.02.2010. / 18:35

Autor: Hina

SAD šalje na Josipovićevu inauguraciju zamjenika Hillary Clinton

Jacob Lew, jedan od dvojice zamjenika državne tajnice Hillary Clinton, glavni je operativni dužnosnik State Departmenta zadužen za upravljanje i resurse

Sjedinjene Države će na inauguraciji novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića 18. veljače predstavljati zamjenik državne tajnice Jacob Lew, doznaje Hina u nedjelju iz diplomatskih izvora u Washingtonu.

Službena potvrda State Departmenta o odlasku zamjenika državne tajnice na inauguraciju u Zagreb, očekuje se idućih dana, kazali su izvori.

Jacob Lew, jedan od dvojice zamjenika državne tajnice Hillary Clinton, glavni je operativni dužnosnik State Departmenta zadužen za upravljanje i resurse.

On je glavni savjetnik Hillary Clinton za ukupni nadzor i upravljanje resursima, te za 'management' u Državnom tajništvu. Na dužnost je imenovan u siječnju 2009.

Jacob Lew bio je član administracije bivšeg predsjednika Billa Clintona, a obnašao je dužnost direktora Ureda za upravljanje i proračun (OMB) i bio član Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSC).

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
7/1/09

maggiore, 14.02.10. 19:58

Trecerazredna postava. Nista vise.


registracija
9/8/09

vinko12, 15.02.10. 03:25

Najnizi moguci predstavnik americke vlade za nove hrvatske "antifasiste"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika