17.02.2010. / 16:35

Autor: Nacionalova redakcija

Samsung na Mobile World Congressu predstavio nova rješenja za poslovnu mobilnost

U partnerstvu s Ciscom, Formotusom, Microsoftom, Spring Wirelessom, Sybaseom i Wiprom, Samsung predstavlja poslovna rješenja sa Samsungove pametne telefone

Samsung je predstavio suradnju sa drugim tehnološkim tvrtkama (Reuters)Samsung je predstavio suradnju sa drugim tehnološkim tvrtkama (Reuters)Samsung Electronics je na Mobile World Congressu 2010 predstavio liniju novih poslovnih rješenja, ukazavši na svoju predanost tržištu poslovne mobilnosti. Samsungova poslovna rješenja uključuju rješenja za mobilno poslovanje poput Enterprise Email (poslovna elektronička pošta), Enterprise IM (poslovne instant poruke), Security (sigurnost), MDM (Mobile Device Management - upravljanje mobilnim uređajima), UC (Unified Communications - objedinjene komunikacije), CRM (Customer Relationship Management - upravljanje odnosom s korisnicima), SFA (Sales Force Automation - automatizacija prodajnih timova), BI (Business Intelligence - poslovna inteligencija) te vertikalne aplikacije.

"Rješenja za poslovnu mobilnost koja smo danas predstavili na Mobile World Congressu, doista utvrđuju Samsungovo mjesto među ključnim igračima na tržištu poslovne mobilnosti," izjavio je WP Hong, izvršni potpredsjednik poslovne jedinice Mobile Communications kompanije Samsung Electronics.

"Podrška vodećih poslovnih partnera i vodećih operatera dokazala je Samsungovu predanost isporuci jednostavnosti uredskog računalnog okruženja na pametne telefone - istinska mobilnost bez kompromisa."

Samsungovi pametni telefoni smartphones podržavaju najsnažnija poslovna rješenja na Microsoft Windows Mobile te odnedavno poslovna rješenja na Android platformi. Samsung će proširiti svoje mogućnosti kako bi tijekom 2011. godine ponudio poslovna rješenja na platformi LiMo kao i na vlastitoj platformi Bada, kako bi potrošačima ponudio izbor i fleksibilnost prema vlastitim željama.

Tijekom posljednjih mjeseci je izgradio čvrste odnose s vodećim partnerima na području rješenja kao što su Cisco, Formotus Microsofta Spring Wirelessa Sybase i Wipro. U narednim mjesecima Samsung će nastaviti proširivati model suradnje s vodećim poslovnim igračima poput Oraclea, SAP-a i IBM-a.

Cisco

  • Na Mobile World Congressu, Samsung i Cisco će prikazati nekoliko prototipova rješenja koja će biti dostupna tijekom 2010. godine, a koja pomoću ugrađene suradnje i sigurnosnih rješenja unaprjeđuju iskustvo rada u pokretu.

  • Mobilne web-konferencije putem rješenja Cisco WebEx - Suradnja na WebEx sastancima s jedinstvenim mogućnostima koje je Samsung optimizirao, postala je jednostavnija nego ikad prije. Na odabranim Samsungovim pametnim telefonima korisnici mogu samo jednim pritiskom običan telefonski poziv pretvoriti u sastanak na platformi Cisco WebEx Meeting Center te ga postaviti direktno iz elektronske pošte ili pozivnica iz kalendara.

  • Unaprijeđena suradnja putem Cisco Unified Communications - Ciscovo mobilno rješenje UC unaprjeđuje suradnju omogućujući zaposlenicima u pokretu da uspostavljaju pozive putem korporativne infrastrukture te pružajući zaposlenicima u pokretu pristup UC opcijama poput vizualne govorne pošte te mogućnosti prikazivanja statusa dostupnosti kontakata. Ovo rješenje donosi poboljšanu povezivost i produktivnost zaposlenika u pokretu dok u isto vrijeme smanjuje troškove mobilnog poslovanja šireći mrežu korporativne ujedinjene komunikacije na korisnike Samsung pametnih telefona.

  • Mobilna sigurnost s Cisco Any-Connect Secure Mobility Client - Ovaj korisnički softver omogućuje zaposlenicima u pokretu pristup njihovim korporativnim mrežama kako bi preuzeli dokumente koji su im važni za poslovanje te ih poslali elektroničkom poštom koristeći korisnički softver Cisco Any Connect na Samsung pametnim telefonima.

Formotus

  • Formotus proširuje SharePoint poslovnu produktivnost osoba na terenu pružajući im mobilne poslovne formulare koji su razvijeni kako bi se mogli koristiti i online i offline na različitim uređajima uključujući i Samsungove telefone na Android i Windows platformama.

  • Formotus mobilne aplikacije osposobljuju nove Samsungove telefone za poslovanje razvijajući rješenja koja pohranjuju potpise sa zaslona osjetljivog na dodir, fotografije i GPS lokacije te mogu biti poslani u ured u oblicima koji se integriraju s SharePointom i opsegom posla kompanije.

  • Brzo stvara i u trenutku bežično distribuira prilagođene formulare bez ispisivanja iti jedne šifre. Formotus završava projekte u nekoliko dana ili tjedana, a ne mjeseci ili godina. Kad se koriste Formotus formulari, moguće aplikacije nisu ograničene ovisno vrsti poslovanja - mobilno odašiljanje, terenske usluge, inspekcije, istraživanja, prikupljanje podataka, inventura, vrijeme i troškovi, odobrenja za opseg posla, aplikacije za mobilno zdravstvo i mnoštvo drugih opcija.

Microsoft

  • Samsung Windows telefoni pružaju vodeću podršku za rješenja mobilnog poslovanja za krajnje korisnike i organizacije te su dostupni uz Microsoft Office Mobile koji pruža pristup aplikacijama koje ljudi neprekidno koriste poput Office Word, Excel, PowerPoint te OneNote.

  • Samsung Windows telefoni maksimalno iskorištavaju postojeća sredstva poslovanja bez dodatnih troškova i komplikacija kad je u pitanju dodavanje i održavanje dodatnih middle-ware rješenja trećih strana.

  • Samsung Windows telefoni omogućuju poslovanjima ponovno korištenje postojećih Visual Studio i .NET razvojnih vještina i infrastrukture servera kako bi se proširile njihove aplikacije za Windows Mobile uređaje i pružile korisnicima nova iskustva i riješile nove poslovne probleme.

  • Samsung's Windows telefoni razvijeni su kako bi pružili najbolju razinu integracije s Microsoft Exchange kao i izvrsna rješenja za Microsoft SharePoint, SQL Server, Dynamics te rješenja na središnjoj računalnoj mreži poput Microsoft Hosted Exchange i BPOS.

Samsung SDS - nudi portfelj sveobuhvatnih mobilnih rješenja uključujući:

  • Mobile Groupware - push mail, sinkronizacija kalendara i kontakata, odobrenja za opseg posla i upravljanje udaljenim uređajima kako bi se omogućila suradnja u bilo kajem trenutku na bilo kojem mjestu.

  • Mobile CRM (Customer Relationship Management), SFA (Sales Force Automation), i Business Intelligence - isplativa mobilizacija pomoćnih aplikacija kritičnih za poslovanje i poslovnih procesa, temeljenih na najboljim primjerima u industriji.

  • Fleksibilni modeli distribuiranja koji uključuju instalaciju i održavanje iza korporativnog firewalla ili pristup kao upravljana usluga putem Samsungovog Mobile Cloud Center (SMCC)

Spring Wireless

  • Spring Wireless rješenja omogućuju poslovanjima istinsku mobilizaciju prodajnih timova. Spring Wireless rješenja za mobilnost na terenu omogućuju organizacijama besprijekorno povezivanje njihovih zaposlenika u pokretu s korporativnim sustavom putem informacija koje su im potrebne, kad god i gdje god su im potrebne.

Sybase

  • Sybase Afaria je najmoćnije, najfleksibilnije i najsigurnije rješenje u industriji za upravljanje mobilnošću diljem cjelokupnog poslovanja. Afaria pojednostavljuje kompleksan mobilni svijet pružajući infrastrukturu koja dopušta poslovanjima upravljanje podacima, uređajima i aplikacijama te njihovu sigurnost u bilo kojoj mreži i za bilo koju veličinu distribucije. Bilo da zaposlenici koriste vlastite potrošačke uređaje ili izrazito otporne uređaje koji su prilagođeni za određene zadatke na terenu, Afaria omogućuje poslovanjima upravljanje mobilnošću uz potpuno povjerenje.

Wipro

  • Wipro Technologies je globalni pružatelj usluga koji diljem mnogostrukih domena omogućuje rješenja poslovanjima vođenim tehnologijom.

  • Rješenje Mobile Claim Adjuster koje je Wipro predstavio na MWC omogućuje u stvarnom vremenu regulatorima pristup zahtjevima koji su njima namijenjeni, preuzimanje informacija o šteti i postavljanje fotografija i procjena štete na pomoćni sustav i tako višestruko povećava njihovu produktivnost. Ponuda je temeljena na Wiprovom izuzetno poznavanju globalne industrije osiguranja i mogućnosti mobilne tehnologije.

  • Wipro razumije veliki potencijal poslovne mobilnosti te je uložio značajno vrijeme i napore u izgradnju raznovrsnih komponenti, okosnica i rješenja koji se mogu nanovo koristiti poput rješenja Mobile Claims Adjuster.

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika