18.02.2010. / 14:10

Autor: Nacionalova redakcija

Video: U napadu u njemačkoj školi ubijen učitelj

U Njemačkoj se kao i u SAD-u sve češće događaju pucnjave u srednjim školama

Policija je okružila i ispraznila školu u Ludwisburgu (Reuters)Policija je okružila i ispraznila školu u Ludwisburgu (Reuters)U napadu u školi u zapadnom njemačkom gardu Ludwigshafenu ubijen je učitelju. Policija je uhitila dvadesetrogodišnjaka kojeg sumnjiči za napad, ali još nije poznato kojim oružjem je usmrtio učitelja. Ispitani svjedoci tvrde da su čuli pucnjeve, no neki su rekli da su ga vidjeli kako prijeti nožem. Glasnogovornik policije je rekao kako prijetnje više nema, ali je odbio spekulirati o motivima napada na školsko osoblje.

Prema za sad dostupnim informacijama, počinitelj je ušao u strukovnu školu oko 10 sati ujutro te napao grupu nastavnika, među kojima je jednoga i teško ranio. Nastavnik je prevezen u bolnicu, gdje je nešto kasnije preminuo. Nitko drugi nije bio ozlijeđen u napadu.

"Sjedili mo u razredu kad je odjednom netko primijetio da u hodniku nešto gori. Pet minuta kasnije oglasila se sirena i svi smo morali napustiti zgradu", citirao je jednog od učenika portal 'Rheinpfalz Online'.

O slučaju je obaviješten premijer pokrajine Rheinland-Pfalz, Kurt Beck.

Ovo nije izolirani slučaj napada na škole u Njemačkoj. Prošlog ožujka teško naoružan sedamnaestogodišnjak ubio je 15 ljudi u otvorenoj pucnjavi na učenike i profesore u bivšoj školi u Winnendenu na jugozapadu zemlje. Mladić se usmrtio nakon što ga je policija u potpunosti opkolila.

Još jedan tinejdžer sa sjekirom, noževima i bombom, ranio je devetero djece prošlog rujna u školi na jugu Njemačke.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika