21.02.2010. / 14:36

Autor: Hina

Izvješće: Netanyahu odobrio ubojstvo pripadnika Hamasa

Prema Sunday Timesu, koji se poziva na stručnjaka za Mosad, atentat je dogovoren na sastanku sa šefom Mossada Meira Dagana, gdje je premijer Netanyahu imao posljednju riječ

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu osobno je odobrio ubojstvo dužnosnika Hamasa likvidiranog u siječnju u Dubaiju, piše u nedjelju britanski Sunday Times.

Pomno isplanirano ubojstvo Mahmuda al-Mabhuha 20. siječnja u luksuznom hotelu u Dubaiju uvelike se pripisuje izraelskoj obavještajnoj agenciji Mossad, no Izrael to niječe.

Netanyahu imao posljednju riječ

Prema Sunday Timesu, koji se poziva na stručnjaka za Mosad, atentat je dogovoren na sastanku sa šefom Mossada Meira Dagana, gdje je premijer Netanyahu imao posljednju riječ.

List također navodi da je atentat uvježbavan u hotelu u Tel Avivu i da su se koristili austrijski mobiteli i lažne britanske, francuske, njemačke i irske putovnice.

Zbog fotografija tima za likvidaciju kojeg su uhvatile sigurnosne kamere i koje su u međuvremenu objavljene u cijelom svijetu, te upotrebe lažnih putovnica, takve operacije u skorašnje vrijeme nisu vjerojatne, zaključuje Sunday Times.

Vezane vijesti

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je najavio namjeru o legaliziranju triju židovskih naselja na Zapadnoj Obali, gdje žive Palestinci,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika