21.02.2010. / 18:51

Autor: Hina

Europski diplomat: Ubojstvo u Dubaiju naštetiti će odnosima EU-a i Izraela

Dužnosnik je rekao da će spor oko putovnica "biti štetan po odnos EU-a spram Izraela" pošto dolazi i nakon oštrih kritika izraelskog napada na Gazu 2008.

Avigdor Lieberman došao je na sastanak u BruxellesAvigdor Lieberman došao je na sastanak u BruxellesVisoki diplomat EU-a rekao je u nedjelju da će sumnja u izraelsku upletenost u ubojstvo militanta Hamasa u Dubaiju i navodna uporaba krivotvorenih putovnica EU-a od strane ubojica naštetiti odnosima Izraela s Europskom unijom.

Dužnosnik je rekao da će spor oko putovnica "biti štetan po odnos EU-a spram Izraela" pošto dolazi i nakon oštrih kritika izraelskog napada na Gazu 2008. Diplomat je u nedjelju, dan prije skupa 27 ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu, govorio pod uvjetom da ostane neimenovan zbog osjetljivosti pitanja.

U Bruxellesu će biti i izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman koji bi se trebao susresti, među ostalim, i s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton.

Policija u Dubaiju je rekla da je najmanje 11-ro osumnjičenih za ubojstvo Mahmuda al-Mabhuha 19. siječnja koristilo krivotvorene britanske, irske, francuske i njemačke putovnice.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
7/1/09

maggiore, 21.02.10. 19:25

Pa nece valjda ganjati uboicu sa svojim putovnicama?
Naravno da takva ubojstva, odobrena od drzave, izvedena u inozemstvu, nisu dozvoljena. Ali su ipak smaknuli visestrukog uboicu - profesionalca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika