23.02.2010. / 12:40

Autor: Hina

Glavni tužitelj BiH Milorad Barašin opljačkan dok je boravio u Haagu

U tužiteljstvu BiH pljačku shvaćaju kao izravni napad na tužitelja Barašina kao glavnog tužitelja te očekuje da istraga što prije utvrdi što se točno dogodilo

Milorad BarašinMilorad BarašinStan glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine Milorada Barašina opljačkali su za sada nepoznati provalnici, potvrđeno je iz sjedišta državnog tužiteljstva u Sarajevu.

"Nepoznati počinitelji za kojima policija trenutno traga tijekom noći su provalili u stan i ukrali prijenosno računalo", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Policija i istražitelji obavljaju očevid kako bi utvrdili što je sve ukradeno.

U tužiteljstvu BiH pljačku shvaćaju kao izravni napad na tužitelja Barašina kao glavnog tužitelja te očekuje da istraga što prije utvrdi što se točno dogodilo.

"Tužiteljstvo BiH zabrinuto je zbog navedenog događaja, kao i svih drugih oblika napada na nositelje pravosudnih funkcija i neovisno pravosuđe u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju.

Glavni tužitelj Barašin trenutačno se nalazi na konferenciji o nasljeđu Haaškog tribunala koja se održava u Den Haagu.

Tužiteljstvo BiH ima zadaću istraživati najteže oblike kaznenih djela uključujući ratne zločine te organizirani kriminal i korupciju.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika