23.02.2010. / 17:27

Autor: Nacionalova redakcija

Apple čistunac: U AppStoreu više nema aplikacija za odrasle

Odluka tvrtke o povlačenju aplikacija iz svih dućana aplikacija upućuje da nije zainteresirana predati dio kontrole tvorcima softwarea kao konkurentska kuća Google

Apple je odlučio povući iz prodaje tisuće aplikacija za iPhone jer sadrže materijal koji je za odrasle i ne uklapa se u novu politiku okrenutoj obitelji i školama. Zabranu prodaje aplikacija sa sugestivnim seksualnim sadržajem uključujući fotografije žena u kupaćim kostimima i donjem rublju tvorci aplikacija ocjenjuju "lažnim" i "puritanskim".

Jon Atherton, jedan od kreatora spornih aplikacija optužuje Apple za "igra s njihovim životima" jer se od prodaje mnogo očekivalo zbog uspješnog poslovanja prvih mjeseci kada su aplikacije puštene u promet.

Direktor marketinga Phil Schiller na optužbe odgovara tvrdnjom da sve svoje poslovne poteze povlače s obzirom na povratne informacije klijenata.

Playboy ipak ostaje

"Žalbe su dolazile od žena koje su sadržaj smatrale ponižavajućim i roditelji koji su bili u strahu jer ima su im djeca jednostavno mogla doći u dodir s aplikacijama za njih neprimjerenog sadržaja", pojašnjava Schiller.

Cijeli spor ne bi bio toliko problematičan da se među aplikacijama nisu ostavile one Playboya. U pitanju je i materijal Sports Illustrateda s godišnjim izdanjem u kupaćim kostimima. Tvorci povučenih aplikacija dobili su time još jedan u nizu argumenata protiv Applea upozoravajući na netransparentnost u radu. Uprava navodi kako su vodili računa o zvučnosti imena kompanija čije će aplikacije ostaviti u prodaji, kao što su i provjerili jesu li tvrtke već objavljivale svoj materijal, sugerirajući na nedostatak iskustva nekih tvoraca.

Odluka tvrtke o povlačenju aplikacija iz svih dućana aplikacija upućuje da nije zainteresirana predati dio kontrole tvorcima softwarea kao konkurentska kuća Google.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika