25.02.2010. / 16:41

Autor: Hina

Njemačka: Otvorene istrage o seksualnom zlostavljanju u rimokatoličkim školama

U izvješću Ureda muenchenskog tužitelja stoji kako je tužiteljica Andrea Titz pokrenula istragu zbog navoda o zlostavljanjima u rimokatoličkoj školi u bavarskom Ettalu, koju vode benediktinc

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNjemački tužitelji otvorili su istragu o navodnom seksualnom zlostavljanju u dvjema rimokatoličkim školama u toj zemlji, a to je prva zakonska akcija pokrenuta nakon izvješća iz siječnja o tomu da su svećenici zlostavljali učenike, prenose agencije.

U izvješću Ureda muenchenskog tužitelja stoji kako je tužiteljica Andrea Titz pokrenula istragu zbog navoda o zlostavljanjima u rimokatoličkoj školi u bavarskom Ettalu, koju vode benediktinci.

Tužitelji u Bonnu istražuju prošlost bivšeg ravnatelja katoličke gimnazije, Aloisiuskollega, koji vode isusovci. Navodno se broj žalbi na seksualno zlostavljanje u toj školi do sada popeo na 150. No s obzirom na to da je u većini slučajeva zlostavljanja došlo do zastare, svećenici neće moći biti sudski gonjeni.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika