25.02.2010. / 17:13

Autor: Andrea Belin

Znanstveno dokazano: Samci imaju veći rizik od moždanog udara

Liječnici tvrde da osobe koje su zadovoljne svojim ljubavnim životom, brinu o svome izgledu i zdravlju i usljed toga imaju smanjen rizik od nekih bolesti

Pronađite svoju srodnu dušuPronađite svoju srodnu dušuDa samci i nesretno oženjeni pripadnici oba spola imaju veći rizik od nekih bolesti nagađa se već duže vrijeme, a sada je ovu teoriju potkrijepila i jedna znanstvena studija.

Naime, izraelski stručnjaci su godinama promatrali državne službenike i utvrdili da oni muškarci koji nikada nisu pronašli ženu s kojom bi proveli ostataka života su umrli od moždanog udara.
No, potpuno ista je situacija i kod onih pripadnika jačeg spola koji žive u nesretnom braku.

Liječnici tvrde da osobe koje su zadovoljne svojim ljubavnim životom, brinu o svome izgledu i zdravlju i uslijed toga imaju smanjen rizik od nekih bolesti.

Bez obzira što istraživanje nije provedeno na pripadnicama nježnijeg spola, stručnjaci su uvjereni da bi rezultati bili potpuno isti.

Na kraju valja napomenuti da osim od moždanog udara, nesretnici u ljubavni su često pod depresijom i većina njih vremenom počne tražiti u alkoholu i opojnim drogama.

Vezane vijesti

Ukrajinci zaraženi nepoznatim virusom, ali se oporavljaju

Ukrajinci zaraženi nepoznatim virusom, ali se oporavljaju

Desetorica ukrajinskih nogometaša zaražena su želučanim virusom svega nekoliko dana uoči početka Europskog prvenstva, no dobro se oporavljaju i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika