26.02.2010. / 16:23

Autor: Nacionalova redakcija

IBM Roadshow 2010: Poduzetništvo u korak sa suvremenim informacijskim trendovima

Posebna zanimljivost IBM-ovog SMB Roadshow događanja bili su robusni samouslužni uređaji iz obitelji IBM AnyPlace Kiosk i predstavljanje rješenja za samonaplatu u trgovinama

IBM Hrvatska danas je održao već tradicionalno poslovno događanje „IBM SMB Roadshow 2010" u Osijeku. Nakon prošlogodišnje serije događanja u Osijeku, Varaždinu i Splitu koje je obilježila IBM-ova vizija stvaranja pametnijeg planeta i obrada Web 2.0 poslovanja, četvrti po redu SMB roadshow razmatra ulogu informacijskih tehnologija u poslovanju te se osvrće na suvremene trendove upravljanja informacijskom infrastrukturom.

„IBM SMB Roadshow 2010" osmišljen je kao susret IBM-ovih stručnjaka s korisnicima i partnerima diljem Hrvatske gdje se obrađuju određene teme o novim tehnologijama i poslovnim pristupima budućnosti. „Vruća" tema ovogodišnjeg događanja bilo je računalstvo u oblaku (cloud computing) - brzorastući segment informacijskog tržišta nezaobilazan u promišljanjima budućih tehnoloških potreba.

Razmjena mišljenja i iskustava

„Cilj ovakvih događanja je razmjena mišljenja i iskustava o tehnologijama koje tek dolaze. Nastojimo da to doista bude vrijednost za naše partnere i korisnike. Ove smo godine željeli nasloviti dva značajna trenda u informacijskoj podršci poslovanju - cloud computing i samouslužne uređaje. Iako su oba koncepta već neko vrijeme prisutna u našem okružju, smatramo da upravo dolazi vrijeme njihove pune i nezaobilazne primjene. To možemo zahvaliti sveprisutnoj mrežnoj povezanosti, zrelim tehnologijama i poslovnoj potrebi za povećanjem razine usluge uz održavanje razine troškova", izjavio je Alen Gojčeta, MidMarket Sales Manager, IBM Hrvatska.

Voditelji odjela informacijskih tehnologija diljem svijeta su u IBM-ovom istraživanju IBM CIO Study 2009 istaknuli poslovnu inteligenciju (business intelligence - BI) kao svoj apsolutni prioritet. Slijedom toga, IBM je u Osijeku predstavio novi Cognos Express, verziju vodećeg BI alata prilagođenu zahtjevima i mogućnostima malih i srednjih tvrtki.

Posebna zanimljivost IBM-ovog SMB Roadshow događanja bili su robusni samouslužni uređaji iz obitelji IBM AnyPlace Kiosk i predstavljanje rješenja za samonaplatu u trgovinama (self check-out).

Lokalnim IBM-ovim poslovnim partnerima i korisnicima predstavljene su novosti u ponudi visokoučinkovitih IBM-ovih poslužitelja i sustava za pohranu podataka. Predstavljanje tek objavljene Power7 serije procesora bilo je od osobite važnosti zbog značajnog broja korisnika ove platforme među slavonskim tvrtkama i partnerima. Osim Power poslužitelja, predstavljene su novosti na području BladeCenter i IBM SystemX platformi.

IBM-ovi predavači su s područja sustava za pohranu istaknuli novouvedeni sustavi serije DS5000 i DS3950 čije su karakteristike iznimna skalabilnost i veliki kapacitet. DS5000 sustavi su u svojoj kategoriji vodeći po performansama prema javnim SPC testovima, a temelje se na 8GB FC tehnologiji i prvi su diskovni podsustavi na svijetu koji su dobili VMW certifikat potpune kompatibilnosti.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika