26.02.2010. / 18:39

Autor: Hina

Uhićena tri bosanska Srbina osumnjičena za genocid u Srebrenici

Golijana, Goronju i Savanovića sumnjiči se da su strijeljali i ubili više od 1000 ljudi nakon pada Srebrenice

Trojac je osumnjičen za masovna pogubljenjaTrojac je osumnjičen za masovna pogubljenjaTrojica bivših pripadnika postrojbi bosanskih Srba uhićena su u petak po nalogu tužiteljstva BiH koje ih tereti za masovna pogubljenja zarobljenih Bošnjaka nakon pada Srebrenice u ljeto 1995. godine.

Kako je priopćilo tužiteljstvo BiH, pripadnici državne Agencije za sigurnost i zaštitu (SIPA) uhitili su Vlastimira Golijana, Zorana Goronju i Stanka Savanovića. Njih su trojica pod istragom tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su kao pripadnici 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske počinili kazneno djelo genocida.

Na samo 2 stratišta u Srebrenici pogubljeno 1200 ljudi

"Oni se sumnjiče da su kao pripadnici navedene postrojbe bili izravni izvršitelji strijeljanja i ubojstava muškaraca i dječaka bošnjačke nacionalnosti, te da su sudjelovali u ubojstvu više od 1000 žrtava, nakon pada Srebrenice, u srpnju 1995. godine", priopćilo je tužiteljstvo BiH.

Dražen Erdemović, Hrvat koji je kao pripadnik postrojbi bosanskih Srba na Haaškom sudu osuđen na pet godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, bio je također pripadnik toga 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske. On je u Haagu posvjedočio o sudjelovanju u masovnim pogubljenjima zarobljenih Bošnjaka iz Srebrenice i drugih manjih enklava kod škole u mjestu Pilica i u vojnoj ekonomiji Branjevo sredinom srpnja 1995.
Samo na ta dva stratišta ubijeno je više od 1.200 ljudi.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

registracija
26/2/10

analukac9, 26.02.10. 19:19

Ja sam mislila da je te sve ljude poubijao Kordic!


registracija
26/2/10

analukac9, 26.02.10. 19:43

Moja uciteljica u cetvrtom razredu Osnovne Skole u mojem rodnom selu Prkovci, kod Vinkovaca, se isto prezivala Kordic, pa sam si je upravo zbog toga krivo zmisljala to sve sto je u vezi Srebrenice!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika