26.02.2010. / 19:41

Autor: Hina

Video: Zbog snježne oluje na sjeveroistoku SAD-a 700.000 korisnika bez struje

Newyorški gradonačelnik Mike Bloomberg u petak je zatvorio javne škole, nakon što je na širem području grada palo 43 cm snijega

Snijeg je ponovno blokirao New York (Reuters)Snijeg je ponovno blokirao New York (Reuters)Snježna oluja praćena orkanskim vjetrom, u petak je ostavila bez struje najmanje 700.000 kućanstava i poslovnih objekata na sjeveroistoku SAD-a, izazvala požar u hotelu u Hamptonu u New Hampshireu, te izazvala brojne poremećaje u zračnom i cestovnom prometu.

U New Hampshireu je bez struje više od 230.000 stambenih i poslovnih objekata, a čak se i državni Operativni centar za hitna stanja opskrbljuje strujom iz generatora, izvijestila je TV mreža NBC.
Iz te je savezne države izviješteno o udarima vjetra od 145 km/h.

Poplave i snijeg

Oko 220.000 korisnika ostalo je bez struje u državi New Yorku, a više od 100.000 u Maineu. O mnogobrojnim prekidima napajanja strujom izviješteno je i iz država Pennsylvanije, New Jerseya, Massachusettsa i Vermonta.

Kiša i poplave su veliki problem u sjevernom dijelu regije Nova Engleska. U gradu Golffstownu, u New Hampshieru, stanovnici se pripremaju za evakuaciju jer rijeka Piscataquog prijeti izlijevanjem iz korita.
Više na jug, snijeg je zatvorio prometnice i piste zračnih luka. Tisuće letova je otkazano, uključujući i više od 900 u zračnim lukama New Yorka.

Newyorški gradonačelnik Mike Bloomberg u petak je zatvorio javne škole, nakon što je na širem području grada palo 43 cm snijega.

Stanje na cestama pogoršalo se od četvrtka navečer. Kamioni su se zaglavili u snijegu na prometnoj autocesti Interstate 81 u blizini Scrantona, u Pennsylvaniji, a dio autoceste Interstate 84 koja povezuje Pennsylvaniju i New York zatvoren je zbog prevrtanja kamiona tegljača. U New Jerseyu je izviješteno o desecima prometnih nesreća na snijegom pokrivenim cestama, pa su smanjena ograničenja brzine.

Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika