06.03.2010. / 17:49

Autor: Hina

Ubijen osumnjičeni za teroristički napad na vlak Moskva-St Petersburg

Said Burjatski, poznat i kao Aleksandar Tihomirov, ubijen je zajedno s još pet drugih militanata u operaciji specijalnih postrojbi u sjevernokavkaskoj republici Ingušetiji 2. ožujka, rekao je Bortnikov

Foto: ReutersFoto: ReutersRuske snage sigurnosti ubile su militanta za kojeg se smatra da stoji iza bombaškog napada na vlak Moskva-St Petersburg u studenom u kojem je ubijeno 26 osoba, rekao je čelnik obavještajne službe Aleksandar Bortnikov.

Said Burjatski, poznat i kao Aleksandar Tihomirov, ubijen je zajedno s još pet drugih militanata u operaciji specijalnih postrojbi u sjevernokavkaskoj republici Ingušetiji 2. ožujka, rekao je Bortnikov.

"Napravljeni su DNK testovi miltnata kako bi se utvrdila njihova upletenost u diverziju vlaka Nevsky Express u studenom 2009. Ti nam materijali dopuštaju da ih smatramo krivima za taj zločin", rekao je Bortnikov po agenciji RIA Novosti.

Odgovornost za napad na Nevsky Express preuzeli su islamistički militanti koji se bore za neovisnu Ingušetiju rekavši da je to osveta za rusku "okupaciju" teritorija.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika