07.03.2010. / 12:00

Autor: Hina

Peking: 'SAD je odgovoran za loše odnose koje ima sa Kinom'

"Odgovornost za poteškoće u kinesko-američkim odnosima ne leži na Kini", rekao je ministar vanjskih poslova Yang Jiechi na konferenciji za novinare

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaKina je priopćila u nedjelju da je na SAD-u da popravi odnose s Pekingom koji su se pogoršali zbog američke prodaje oružja Tajvanu i susreta američkog predsjednika Baracka Obame s Dalaj lamom.

"Odgovornost za poteškoće u kinesko-američkim odnosima ne leži na Kini", rekao je ministar vanjskih poslova Yang Jiechi na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, prodaja oružja i Obamin susret s Dalaj lamom potkopali su kineske interese. "SAD treba uzeti za ozbiljno stajalište Kine i poštivati njezine interese", kazao je Yang.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 07.03.10. 14:03

onaj debil banana se ide sastajati sa dalaj piđamom koji želi otkinuti dio kine ja da sam sa kinezima odmah bi prestao kupovati američke obveznice i time bi im došao kraj


registracija
7/3/10

španac, 07.03.10. 16:53

Zanimljivo je kako svi fašisti i komunisti, domaći i strani, patološki mrze Ameriku. Trebali bi oni malo otići na Kubu, u Sjevernu Koreju, u Iran i slične zemlje na po nekoliko godina, pa da vidimo što bi mislili nakon povratka, ako bi se uopće vratili živi.


registracija
23/8/09

xaron, 07.03.10. 20:05

Re : spanac
Po tvome samo pederi vole Ameriku.


registracija
7/3/10

španac, 07.03.10. 20:53

Xarone, vidim da si se prepoznao. A ja sam, by the way, sretno oženjen i otac. Uz to, gade mi se i fašisti i komunisti, a protiv Amerike i homića nemam baš ništa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika