07.03.2010. / 12:16

Autor: Hina

Sj. Koreja uoči vojnih vježbi SAD-a: Primijenit ćemo nemilosrdnu fizičku silu

Ta je izjava uslijedila samo nekoliko dana pošto je jedan visoki kineski diplomat rekao da Peking želi da međunarodni pregovori o okončanju sjevernokorejskog nuklearnog programa, koji su trenutačno u zastoju, počnu prije srpnja

Kim Jong IlKim Jong IlSjeverna Koreja priopćila je u nedjelju da će pojačati svoj nuklearni arsenal te da je više ne obvezuje sporazum kojim je okončan rat na Korejskom poluotoku zbog zajedničkih vojnih vježbi SAD-a i Južne Koreje koje počinju u ponedjeljak.

Ta je izjava uslijedila samo nekoliko dana pošto je jedan visoki kineski diplomat rekao da Peking želi da međunarodni pregovori o okončanju sjevernokorejskog nuklearnog programa, koji su trenutačno u zastoju, počnu prije srpnja.

Sjevernokorejska vojska osudila je u nedjelju predstojeće vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje nazvavši ih pripremom za invaziju. Također je priopćila da će se proces denuklarizacije Korejskog poluotoka naći na mrtvoj točki te da će Pjongjang ojačati svoju nuklearnu prijetnju.

"Revolucionarne oružane snage (Sjeverne Koreje) neće imati drugih opcija i morat će primijeniti nemilosrdnu fizičku silu jer protivnik namjerava naškoditi Sjeveru", priopćila je vojska, a prenosi agencija KCNA.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 07.03.10. 14:01

tako i treba više pun kurac amera i njihovog teroriziranja cijelog svijeta


registracija
30/6/09

jebivjetar, 07.03.10. 15:28

Jašta ! Neka se napiju jebene nafte i krepaju u svojim limuzinama !


registracija
7/3/10

španac, 07.03.10. 16:56

Zanimljivo je kako svi fašisti i komunisti, domaći i strani, patološki mrze Ameriku. Trebali bi oni malo otići na Kubu, u Sjevernu Koreju, u Iran i slične zemlje na po nekoliko godina, pa da vidimo što bi mislili nakon povratka, ako bi se uopće vratili živi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika