08.03.2010. / 07:12

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Najmanje 41 poginuli u potresu jačine 6,2 po Richteru u Turskoj

Epicentar potresa bio je u regiji Basyurt-Karakoca, dok je najviše poginulih u i oko grada Okculara

Potres se dogodio nešto poslije 4 sata ujutro po lokalnom vremenuPotres se dogodio nešto poslije 4 sata ujutro po lokalnom vremenuPotres jačine 6,2 stupnja po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro istočni dio Turske, a u njemu je poginulo najmanje 41 osoba, kazao je lokalni dužnosnik za telezivijsku mrežu CNN Turk. Epicentar potresa bio je u regiji Elazig, dok je najviše poginulih u i oko grada Okculara.

"Među ljudima je vladao strah i panika. Sve je trajalo oko jedne minute. Potres se jako osjetio i svi smo pokušali izaći na ulice", kazao je dopisnik turske novinske avencije Dogan za televizijsku mrežu CNN Turk.

Prema službenim podacima, barem je 60 osoba ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu.

Guverner pokrajine Elazig, Muammer Erol novinarima je rekao kako je u potresu oštećeno nekoliko džamija, većinom kada su se urušili minareti.

I dalje se osjeća podrhtavanje tla, dok spasilačke ekipe pokušavaju doći i do najudaljenijih mjesta. Izvještaji s terena govore o ljudima zarobljenima pod urušenim zgradama.

Turska je trusno područje te potresi nisu rijetki. U kolovozu 1999. godine potres jačine 7,4 stupnjeva pogodio je Tursku, a u njemu je poginulo oko 18.000 osoba.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika