09.03.2010. / 07:42

Autor: Hina

Sjeverna Koreja prijeti jačanjem nuklearnog potencijala

Ova reakcija Sjeverne Koreje uslijedila je nakon što su u ponedjeljak Sjedinjene Države i Južna Koreja počeli zajedničku vojnu vježbu u kojoj sudjeluje gotovo 40.000 vojnika

Kim Jong-ilKim Jong-ilSjeverna Koreja najavila je u utorak da će pojačati potencijal svog nuklearnog naoružanja jer američki predsjednik Barack Obama ignorira njihove pozive za mir i vojnim sredstvima pokušava srušiti režim u Pyongyangu.

"SAD ne preza ni od čega da bi uništio DNR Koreju, uključujući vojnu prijetnju, ekonomske sankcije, te ideološko i kulturno trovanje. DNR Koreja će nastaviti jačati svoju moć nuklearnog odvraćanja sve dok traju provokacije i vojna prijetnja od strane SAD-a", kazao je neimenovani glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova za državnu novinsku agenciju KCNA.

Ova reakcija Sjeverne Koreje uslijedila je nakon što su u ponedjeljak Sjedinjene Države i Južna Koreja počeli zajedničku vojnu vježbu u kojoj sudjeluje gotovo 40.000 vojnika. Takve se vježbe održavaju svake godine i Sjeverna Koreja uvijek burno reagira na njihovo održavanje, ali uglavnom sve prođe bez većih incidenata.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika