09.03.2010. / 09:49

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Pronađeno tijelo bivšeg ciparskog predsjednika

Papadopulos je dužnost predsjednika Cipra obnašao od 2004. do početka 2008, a u vrijeme mandata se izrazito protivio federativnoj zajednici s Turcima koji žive na sjeveru tog mediteranskog otoka

Tassos Papadopulos (Foto: UPI Photo)Tassos Papadopulos (Foto: UPI Photo)Ciparska policija je pronašla tijelo bivšeg predsjednika Tassosa Papadopulosa, ukradeno iz njegova groba prije tri mjeseca.

"Primili smo rezultate DNA analize koja potvrđuje da se radi o bivšem ciparskom predsjedniku," dodao je glasnogovornik policije Michalis Katsounotos za Reuters.

Policija je dobila dojavu o pronalasku leša s obilježjima koja su sugerirala da bi se moglo raditi o bivšem ciparskom predsjedniku. Provedena je istraga, prikupljeni dokazi s terena ali je motiv ostao nepoznat kao i počinitelj/i.

Tijelo Papadopulosa, koji je od raka pluća umro u prosincu 2008. godine, ukradeno je iz njegova groba prošlog prosinca i za krađu nitko nije preuzeo odgovornost. Počinitelji su njegovo tijelo odnijeli iz lijesa i pozorno uklonili tragove.

Mjesto na kojem je policija u ponedjeljak navečer provodila istragu nalazi se u susjednoj zajednici od one u kojoj Papadopulos sahranjen.

Podsjetimo, Papadopulos je bio predsjednik Cipra od 2003 do veljače 2008., mediteranskog otoka na kojem živi većinsko grčko stanovništvo na južnom dijelu otoka i turskog ne sjevernom dijelu. Formalno, Republika Cipar je dio Europske unije ali u praksi se radi isključivo o južnom grčkom dijelu. Najozbiljniji pokušaj ujedinjenja dviju strana 2004. pokušao je provesti glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan referendumom na kojem je Papadopulos molio svoj narod da glasa protiv ulaska u federativnu zajednicu s Turcima jer je on "primio državu a ne želi predati zajednicu".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika