10.03.2010. / 15:32

Autor: Hina

Katolička crkva u Italiji protiv uređaja za prodaju prezervativa u školi

Za katoličku crkvu seksualni odnos je put stvaranja novog života unutar bračne zajednice te se ona protivi kontracepciji, uključujući i prezervative

Predstavnici katoličke crkve kririzirali su odluku rimske škole da prva u Italiji postavi strojeve za prodaju prezervativa, prenosi talijanski tisak.

Liceo Scientificio Keplero, koji predaje učenicima od 14 do 18 godina, kani ovoga tjedna postaviti šest uređaja za distribuciju prezervativa u muške i ženske zahode. Javna srednja škola odlučila se na taj korak u sklopu kampanje jačanja svijesti među mladima o opasnostima AIDS-a. Nastavnik s Keplera rekao je za dnevnik Corriere della Sera da se odluci nije "protivio nitko, čak ni roditelji".

Crkva: "trivijalizacija seksualnosti"

Međutim, kardinal Agostino Vallini, papin vikar za Rimsku biskupiju, drži da je to pokušaj, te da odluku ne može poduprijeti "crkvena zajednica Rima i kršćanske obitelji koje su ozbiljno predane odgoju svoje djece".

Za katoličku crkvu seksualni odnos je put stvaranja novog života unutar bračne zajednice te se ona protivi kontracepciji, uključujući i prezervative.

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika