10.03.2010. / 16:14

Autor: Sandra Županić

Josipović na predstavljanju devete Top stipendije za top studente

Stipendijski fond Top stipendije ove godine iznosi 1, 2 milijuna kuna i bit će dodijeljeno 30 stipendija. Natječaj počinje danas i bit će otvoren sve do svibnja, a idući tjedan počinje predstavljanje Top stipendije po sveučilišnim gradovima Hrvatske

Foto: Tomislav SmoljanovićFoto: Tomislav SmoljanovićSvečanim potpisivanjem ugovora između osnivača akcije, tjednika Nacional, i partnera, INA-e, Vipneta, Diners cluba, Hrvatske poštanske banke, Janafa, Turisthotela i Tankereske plovidbe danas je počela deveta po redu Top stipendija za top studente. Na velikoj svečanosti potpisivanja koja se održala u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest osim predstavnika osnivača i partnera prisustvovao je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te brojni predstavnici ministarstava, grada Zagreba, akademske zajednice i prošlogodišnji dobitnici Top stipendije.

U svom govoru upravo je predsjednik Josipović istaknuo važnost i kvalitetu Top stipendije: "Trenutna gospodarska kriza produkt je nerazumijevanja da i gospodarstvenici imaju društvenu odgovornost. Drago mi je da u Hrvatskoj postoje tvrtke i menadžeri koji su prepoznali svoju odgovornost i uključili se u akciju Top stipendija koju je pokrenuo Nacional. Znanje, obrazovanje i odgoj su pokretači napretka društva. Danas kada je Hrvatska u ozbiljnim gospodarskim problemima upravo o odgovornosti tvrtki ovisi koliko ćemo brzo iz krize izaći. Hrvatska mora početi prepoznavati izvrsnost i kreativnost jer su upravo ovo kvalitete koje će izvući našu zemlju iz krize. Siguran sam da su dobitnici Top stipendije izvrsni. Tijekom svoje kampanje stalno sam isticao riječ pravednost. Inicijativa Top stipendija ne bi bila prihvaćena ni prepoznata da se ne temelji na prednosti odabira".

U ime osnivača sve prisutne je pozdravila glavna urednica Nacional Sina Karli koja se zahvalila partnerima, INA-i, Vipnetu, Diners clubu, Hrvatskoj poštanskoj banci, Janafu, Turisthotelu i Tankereskoj plovidbi, što su unatoč gospodarskoj krizi podržali Top stipendiju. "Čast mi je i zadovoljstvo što Top stipendija ulazi u devetu godinu svog postojanja. Do sada smo podijelili 217 stipendija u što je uloženo više od 8 milijuna kuna. Šaljemo jasnu poruku o potrebi ulaganja u ovu zemlju, u mlade ljude. Hvala novom partneru Janfu, ali i ostalim partnerima koji već niz godina podržavaju Top stipendiju. HRT jučer je otkazao suradnju u akciji i ovaj neodgovoran čin ne mogu opravdati. Suradnja s HRT-om dogovorena je još u listopadu prošle godine, ali nova uprava ne želi poštovati ugovor sklopljen s prošlom upravom. Na kraju se moram prisjetiti Pukija koji je jedan od pokretača Top stipendije."

Ugovore o suradnji s predstavnicima partnera popisao je predsjednik uprave NCL Media Grupe Boško Matković.

Stipendijski fond Top stipendije ove godine iznosi 1, 2 milijuna kuna i bit će dodijeljeno 30 stipendija. Natječaj počinje danas i bit će otvoren sve do svibnja, a idući tjedan počinje predstavljanje Top stipendije po sveučilišnim gradovima Hrvatske. Sve informacije mogu se pronaći na web stranicama www.topstipendija.net.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika