11.03.2010. / 16:59

Autor: Nacionalova redakcija

Apel bečkog biskupa Vatikanu: Celibat treba mijenjati!

Razlozi svećeničke pedofilije mnogobrojni su, a jedan od njih je i celibat. Crkva bi stoga trebala uvesti neke reforme po pitanju toga i na taj način spriječiti eventualna zlostavljanja.

Obzirom na sve više slučajeva seksualnog zlostavljanja unutar Crkve, koji su u posljednje vrijeme dospjeli u medije, svoj stav o tome iznio je i bečki biskup Christoph Schönborn.

Budući da zlostavljanje maloljetnika od strane svećenika predstavlja kršenje jedne od najviših granica morala i temelja kršćanske vjere, biskup Schönborn naglašava kako treba temeljito preispitati uzroke tome.

Kaže kako razloge treba tražiti u njihovu obrazovanju, ostatcima seksualne revolucije koju je provela generacija 1968., ali i u celibatu, donosi Večernji list.

"Celibat je nekim svećenicima ključan razlog zašto seksualno zlostavljaju djecu", kaže Schönborn.
Inače, da se podsjetimo, Christoph Schönborn je na položaju bečkog nadbiskupa zamjenio Hansa Hermanna Groera - smijenjenog upravo zbog pedofilskih afera.

Njemački nadbiskup Schönborn stoga predlaže "izmijenjeno gledanje na celibat", o čemu bi u petak u Rimu trebao razgovarati s papom Benediktom XVI.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika