12.03.2010. / 17:24

Autor: Andrea Belin

U društvu atraktivnih žena muškarci gube samopouzdanje

Pripadnici jačeg spola u prisutnosti lijepih pripadnica nježnijeg spola počinju sumnjati u svoje sposobnosti, odnosno počinju vjerovati da fizički neodoljivu ženu ni na koji način ne mogu zadovoljiti

Muškraci sumnjaju u svoje sposobnostiMuškraci sumnjaju u svoje sposobnostiRanija istraživanja su pokazala da samopouzdanje kod žena naglo opada kada gledaju fotografije savršenih modela, a najnovije istraživanje koje je provela skupina američkih znanstvenika potvrdilo je da na isti način reagiraju i muškarci.

Rezultati istraživanja pokazali su da čak 80 posto muškaraca gubi samopouzdanje kada se u njihovoj blizini pojavi atraktivna djevojaka. U tom trenutku naglo počnu sumnjati u svoje sposobnosti, odnosno počinju vjerovati da fizički neodoljivu ženu ni na koji način ne mogu zadovoljiti.

Tijekom istraživanja stručnjaci su pripadnicima jačeg spola pokazivali fotografije atraktivnih djevojaka. Nakon toga su im postavili određena pitanja na koje su oni davali zbunjujuće odgovore.

No, dodatne komplikacije u njihovim glavama nastaju ukoliko shvate da su k tome upoznali djevojku koja iza sebe ima uspješnu karijeru. U tom trenutku njihovo samopouzdanje je jednako nuli jer tada postaju svjesni da ne postoji ništa što joj mogu ponuditi čime bi ju zainteresirali.

Stručnjaci dodaju da upravo su takve situacije najčešći uzroci promjena u seksualnom ponašanju, odnosno dovode do homoseksualnosti.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika