12.03.2010. / 18:50

Autor: Martina Čizmić

Pahor Josipoviću: Granično pitanje bit će riješeno na obostrano zadovoljstvo

Premijer i predsjednik razmjenili su stajališta o ključnim međunarodnim pitanjima poput hrvatskih pregovora sa EU i nadolazećoj konferenciji o Zapadnom Balkanu

Borut PahorBorut PahorHrvatski predsjednik Ivo Josipović sastao se tijekom poslijepodneva sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom. Njihov prvi zajednički susret obilježio je razgovor o arbitražnom sporazumu i rješavanju graničnog pitanja.

"Arbitražnim sporazumom rješavamo jedno od najvažnijih otvorenih pitanja, to je pitanje granice", istaknuo je Pahor te dodao kako je Sloveniji u interesu da Hrvatska što prije postane punopravna članica EU-a.

Premijer i predsjednik razmjenili su stajališta o ključnim međunarodnim pitanjima poput hrvatskih pregovora sa EU i nadolazećoj konferenciji o Zapadnom Balkanu.

Nakon sastanka s Pahorom, Josipović se susreo i sa ljubljanskim gradonačelnikom Zoranom Jankovićem te predstavnicima hrvatske manjine u Sloveniji.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 13.03.10. 10:39

Cemu sluzi ta "pisljiva arbitraza", ako je njemu vec poznato rijesenje. Izgleda da ce se svi saborski zastupnici, osim njih nekoliko protivnika te naivne odluke, naci na listi za odstrijel. One koji su bili "neodlucni", treba staviti na pocetak liste. Vec sada mogu se Bogu moliti, kako Hrvatska ne bi izgubila dio teritorije. Koga su se Vraga zurili donijeti odluku, bez pitanja svojih gradjana?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika