14.03.2010. / 11:15

Autor: Martina Čizmić

Video: Panika u Gruziji zbog lažnog izvješća o ruskoj invaziji

Iako su na Imedi TV-u rekli kako je reportaža samo prikaz kako bi izgledala invazija u današnje vrijeme, a na kraju je bilo istaknuto da se radi o izmišljenom događaju, gledatelji nisu baš bili mirni

Mihail SaakašviliMihail SaakašviliTelevizijska postaja u Gruziji emitirala je polusatnu emisiju o ruskoj invaziji na tu zemlju i izazvala val panike. Cijeli je slučaj podsjetio na "Rat svjetova" i Orsona Wellesa, koji je 1938. podigao SAD na noge.

Tijekom emisije nigdje nije bilo naznačeno da se radi o izmišljenom događaju, a dozu autentičnosti davali su isječci govora ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina, ali i snimke Gruzijanaca koji bježe pred ruskom invazijom koja se dogodila 2008. godine.

Iako su na Imedi TV-u rekli kako je reportaža samo prikaz kako bi izgledala invazija u današnje vrijeme, a na kraju je bilo istaknuto da se radi o izmišljenom događaju, gledatelji nisu baš bili mirni.

Kako bi smirili gledatelje, uprava televizijske postaje se ispričala i tijekom daljnjeg programa ispisivala poruku kako je cijela priča bila izmišljena. No, koliko su Gruzijci bili preplašeni takvom reportažom najbolje govori činjenica da se u prostorijama televizije neplanirano pojavio i predsjednik Saakašvili koji je gledateljima u izravnom obraćanju pojasnio cijelu situaciju i ispričao im se zbog lažne uzbune.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
16/2/10

kazikako, 14.03.10. 15:46

a vidi ove budale!!! Gutač kravata...hahahaha...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika