16.03.2010. / 10:46

Autor: Boris Bilas

Udarac Bandiću: SDP i oporba smjenjuju vodeće ljude Holdinga

"Ako proširena skupština Holdinga dobije legitimetet sigurno će doći do promjena i u Upravnom i u Nadzornom odboru ZG Holdinga", kaže Kovačević te dodaje kako se ovdje ne bi radilo o smjenama, nego očekuje da članovi Uprave novoj Skupštini stave mandat na raspolaganje

Milan Bandić i Ivo ČovićMilan Bandić i Ivo ČovićGradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću predstojeći dani mogli bi biti najteži otkako je stupio u fotelju prvog čovjeka glavnog grada. Bandića, naime, očekuje odluka Ustavnog suda koji odlučuje o tome hoće li skupština Zagrebačkog Holdinga i dalje biti samo u njegovim rukama ili će prihvatiti prošireni sastav koji je izglasala gradska Skupština.

Ukoliko se prihvati prošireni sastav, u problemima bi se, osim Bandića, mogao naći i predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović. Njegovu smjenu, ali smjenu čitave Uprave Holdinga zagovaraju zastupnici SDP-a i oporbe u ZG skupštini.

Prema pisanju Business.hr-a, takav je scenarij već dogovoren i u slučaju da Ustavni sud potvrdi prošireni sastav skupštine Holdinga, u Zagrebu bi moglo doći do velikih promjena.

Da je tome tako potvrdio nam je i šef gradske organizacije HNS-a i jedan od članova proširene skupštine ZG Holdinga Dragan Kovačević. On kaže da će do promjena u Holdingu sigurno doći ukoliko Skupština dobije legitimitet od Ustavnog suda.

Novi model rada Holdinga

"Ako proširena skupština Holdinga dobije legitimetet sigurno će doći do promjena i u Upravnom i u Nadzornom odboru ZG Holdinga", kaže Kovačević, koji je svojedobno bio član uprave Holdinga, te dodaje kako se ovdje ne bi radilo o smjenama, nego očekuje da članovi Uprave novoj Skupštini stave mandat na raspolaganje.

"Radi se o tome da je Holdingu potreban novi program i novi model organizacije jer ovaj sadašnji model nije održiv", kaže Kovačević za Nacional.hr i zaključuje kako s ovakvim poslovanjem i modelom opstanak Holdinga u ovom obliku nije moguć.

Zanimljivo, kako je Bandić od Ustavnog suda zatražio ocjenu o ustavnosti odluke o proširenju skupštine Holdinga, iako je i u njoj za gradonačelnika rezervirano mjesto predsjednika. No, jasno je kako Skupština u takvom sastavu bitno smanjuje Bandićev utjecaj na ovaj konglomerat koji je nakon gubitka predsjedničkih izbora i gubitka podrške SDP-ovih zastupnika, praktički ostao jedini izvor moći zagrebačkog gradonačelnika. Zbog toga bi i presuda Ustavnog suda mogla imati i presudno značenje na političku karijeru Milana Bandića.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
30/6/05

astajcic, 16.03.10. 12:05

Prema zakonu gradonačelnik je jedini nositelj izvršne vlasti. Koliko god mrzili ili voljeli Bandića, zakon je na njegovoj strani....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika