16.03.2010. / 23:44

Autor: Ana Smrečki

Nova pljuska iz Crne Gore: Zbog krize desetodnevno ljetovanje za samo 99 eura

Hrvatski privatnici očito nemaju razloga za brigu, jer se izvan sezone i na našoj obali može pronaći smještaj za deset eura i to za dvije osobe. Iz Udruge privatnih iznajmljivača poručuju da cijena nije presudna, gosti gledaju na standard, ponudu i kvalitetu usluge

Crna Gora završava kampanju za spas turističke sezone kojom se nudi deset dana odmora za samo 99 euraCrna Gora završava kampanju za spas turističke sezone kojom se nudi deset dana odmora za samo 99 euraIako ankete pokazuju negativan trend u planiranju godišnjeg odmora Hrvata, najnovija šok kampanja iz Crne Gore mnoge bi, umjesto na Jadran mogla privući u susjednu nam državu. Naime, kako piše Večernji list, tamošnji turistički djelatnici završavaju kampanju za spas turističke sezone kojom se nudi deset dana odmora za samo 99 eura. Iako se radi o privatnom smještaju izvan sezone, za goste iz regije u troškove bi se uračunao i prijevoz.

Za deset eura i u Hrvatskoj moguće ljetovanje

No, hrvatski privatnici očito nemaju razloga za brigu, jer se izvan sezone i na našoj obali može pronaći smještaj za deset eura i to za dvije osobe. Iz Udruge privatnih iznajmljivača poručuju da cijena nije presudna, gosti gledaju na standard, ponudu i kvalitetu usluge. Cijene se na tom tržištu veće neko vrijeme nisu mijenjale, a one će i u ovoj turističkoj sezoni ostati na razini prošlogodišnjih.

Nešto je teže hotelijerima, koji su prošle godine bili izloženi većem pritisku da spuste cijene smještaja. No, ove godine će se ići na alternativne metode, kao što su popusti za djecu do 16 godina, besplatni izleti ili piće uz večeru, za koje mjerodavni smatraju da su jednako učinkoviti.

Bajs očekuje dobru turističku sezonu

Ipak, predstavnici Ministarstva turizma i Udruge hrvatskih putničkih agencija očekuju dobru sezonu, uz dobre rezultate od prošle godine. Ipak, svjesni su d će ovogodišnja turistička sezona biti i teža od prošle jer će se i konkurenti više potruditi nadoknaditi lanjske minuse, kao što vidimo i u najnovijem primjeru Crne Gore.

Prema posljednjem istraživanju GfK provedeno u veljači, 48 posto građana ne namjerava svoj godišnji odmor utrošiti na putovanje, budući da si ga zbog krize mnogi ovoga ljeta neće mogu priuštiti.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

registracija
17/3/10

micki, 17.03.10. 17:24

Poštovani!
Molio bih pisca gonjeg teksta, da mi pošalje barem jednu adresu ponuđača turističkih usluga, koju on navodi u tekstu,tj.da se u Hrvatskoj izvan sezone može odmarati po cijeni od 10 EU za dvije osobe. Ja sam spreman platiti 10 Eu za jednu osobu, ali to je na našem Jadranu nemoguće naći. Hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika