17.03.2010. / 15:55

Autor: Nacionalova redakcija

Bijeg u Crnu Goru: Shinawatra ima crnogorsko državljanstvo i skriva se u Budvi

Crnogorski su mediji objavili kako je bivši tajlandski premijer stigao s obitelji u Budvu gdje je navodno odsjeo u hotelu Miločer koji pripada tvrtki Aman resorts

Thaksin ShinawatraThaksin ShinawatraBivši premijer Tajlanda Thaksin Shinawatra, koji u bijegu od 2006. godine kada je svrgnut s vlasti, nalazi se u Crnoj Gori i ne može biti izručen zato što je crnogorski državljanin.

Shinawatra je svrgnut s vlasti i u odsustvu je osuđen na dvije godine zatvora zbog korupcije i zlouporabe položaja. Uprava crnogorske policije potvrdila je u priopćenju navode koje su objavili mediji nakon dolasku Shinawatre u Budvu.

Crnogorski su mediji objavili kako je bivši tajlandski premijer stigao s obitelji u Budvu gdje je navodno odsjeo u hotelu Miločer koji pripada tvrtki Aman resorts.

"Zbog interesa medija u vezi boravka Thaksina Shinawatre u Crnoj Gori, javnost obavještavamo da je gospodin Shinawatra 13. ožujka ove godine, oko 12:30 sati, privatnim avionom iz Dubaija doputovao na aerodrom u Tivtu. Gospodin Shinawatra je crnogorski državljanin i trenutno se nalazi u Crnoj Gori. Uprava policije nema osnove za poduzimanje mjera iz svoje nadležnosti prema gospodinu Shinawatri", priopćila je crnogorska policija.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika