17.03.2010. / 17:23

Autor: Boris Bilas

Nema predaje: Nakon 'košarice' Ustavnog suda Bandić traži raspravu u Saboru

"Zakon nije najbolje riješio ovu problematiku te nam ostaje mogućnost da od Sabora zatražimo autentično tumačenje spomenutog Zakona", piše Bandić u priopćenju

Milan BandićMilan BandićNakon što je Ustavni sud donio odluku kojom je zagrebačkom gradonačelniku smanjio ovlasti unutar skupštine ZG Holdinga, Milan Bandić još nije odustao od borbe za prevlast u ovom gradskom konglomeratu.

Naime, odlukom Ustavnog suda priznata je legitimnost proširene Skupštine koja broji 11 članova, a ne one u kojoj je Bandić jedini član.

Međutim, u pismenom priopćenju medijima Bandić kaže kako ne odustaje od svoje borbe te najavljuje nastavak u Hrvatskom Saboru.

'Praznina u zakonu'

"U tom rješenju Ustavnog suda po prijedlogu Belog Manastira uočena je pravna praznina u Zakonu o lokalnoj samoupravi, zbog čega odlučivanje o predmetnoj stvari može biti dvojako. Neovisno o tome kakvo će rješenje u povodu našeg zahtjeva donijeti Ustavni sud, iz primjera Belog Manastira vidljivo je da Zakon nije najbolje riješio ovu problematiku te nam ostaje mogućnost da od Sabora zatražimo autentično tumačenje spomenutog Zakona", piše Bandić u priopćenju.

Podsjetimo, Ustavni sud nije direktno odlučivao o zagrebačkom slučaju, nego o sličnom slučaju u Belom Manastiru, ali su u rješenju jasno napisali kako se odluka odnosi na sve slične primjere.

"Pravna stajališta iznesena u ovom rješenju obvezujuća za sve jedinice lokalne samouprave u kojima već postoji ili će se eventualno pojaviti problem koji je bio predmet ispitivanja u ovom postupku", stoji u odluci Ustavnog suda zbog koje je Bandić ostao bez svoje omiljene igračke vrijedne 6 milijardi kuna.

Vezane vijesti

Ustavni sud ukida Karamarkovu uredbu?

Ustavni sud ukida Karamarkovu uredbu?

Uredba o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja, koju je donijela prošla Vlada na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s bivšim… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 17.03.10. 21:43

Kad bi bilo pravde u Lipoj našoj ovo bi bil politički kraj ove lopine, ali i remetinečki početak, a iz Remetinca bi trebal ne jaaaaaako dugo razdoblje u (recimo) Lepoglavu. Fuuuuj gad odurni!


registracija
8/8/09

tovar62, 18.03.10. 09:22

e moj Bandicu u Tunguziji bi ti dizali spomenik ali cetnici Zagreba ne mogu smislit dotepence,daboda pocrkala ta gosoda Glembajeva,,,,,


registracija
19/3/10

srarac, 19.03.10. 21:39

najbolje da ode u Tunguziju


registracija
19/3/10

srarac, 19.03.10. 21:41

gospoda ostaju gospoda, a tovari ostaju tovari (neka mi oproste pametne životinje)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika