18.03.2010. / 09:29

Autor: Hina

Potvrđena odgovornost ETA-e za pogibiju francuskog policajca

Francuska i španjolska vlada su već u srijedu službeno optužile ETA-u za pogibiju francuskog policajca u pucnjavi koja se dogodila u Dammarie-les-Lysu, pedesetak kilometara jugoistočno od Pariza. Riječ je o prvom ubojstvu francuskog policajca od početka ETA-ina nasilja

Baskijski političari u tihom prosvjedu protiv ETA-nog ubojstva francuskog policajca (Foto: Reuters)Baskijski političari u tihom prosvjedu protiv ETA-nog ubojstva francuskog policajca (Foto: Reuters)Francuski ministar vanjskih poslova Brice Hortefeux izvijestio je da nekoliko dokaza u istrazi potvrđuje odgovornost baskijske separatističke organizacije ETA-e za pogibiju policajca koji je ustrijeljen iz vatrenog oružja pokraj Pariza.

"Nekoliko materijalnih dokaza vrlo jasno upućuju da je riječ o akciji ETA-e", istaknuo je Hortefeux za radio RTL.

Francuska i španjolska vlada su već u srijedu službeno optužile ETA-u za pogibiju francuskog policajca u pucnjavi koja se dan ranije dogodila u Dammarie-les-Lysu, pedesetak kilometara jugoistočno od Pariza.

Riječ je o prvom ubojstvu francuskog policajca od početka ETA-ina nasilja.

"Prvi dokaz je identifikacija automobila koji je 16. veljače ukraden u Lurcy-Levisu, u departmanu Allier, po ETA-inu načinu djelovanja", rekao je Hortefeux.

"Drugi je pronalazak pištolja koji je jedan član ETA otuđio u razbojstvu 2006., a treći je pronalazak registracijskih pločica također povezanih s krađom 2006. u Ainu koju je počinila ETA", dodao je ministar.

"Tu je i identifikacija osobe koja je uhićena zahvaljujući iznimnoj djelotvornosti i srčanosti policijske ophodnje" čiji je brigadir ubijen, dodao je ministar.

Dvadesetsedmogodišnji muškarac uhićen je u pucnjavi, a najmanje je pet osoba, među kojima i jedna žena, u bijegu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika