18.03.2010. / 09:41

Autor: Nacionalova redakcija

Šuker 'blokira' otpremninu: Vojković ostaje bez 890 tisuća kuna

Vojkovićeva neto plaća, nakon posljednjih smanjenja, iznosila je 16.800 kuna, a do isteka mandata preostala su mu 53 mjeseca. Taj pomnoženi iznos doveo je do otpremnine od 890.000 kuna

Hrvoje VojkovićHrvoje VojkovićHrvoje Vojković, bivši predsjednik Uprave Croatia osiguranja, očito će ostati bez 890.000 kuna otpremnine koliko je, prema ugovoru trebao dobiti nakon razrješenja s dužnosti.

Iako je Vojkovićev ugovor o razrješenju tajan, Jutarnji list doznaje da bi on iz svoje bivše tvrtke mogao otići bez ičega. Naime, u menadžerskom ugovoru koji je Vojković potpisao stoji i klauzula prema kojoj stoji da otpremnina neće biti isplaćena ako su oni koji su razriješeni doveli do lošeg poslovanja tvrtke ili su nanijeli štetu tvrtki.

Ne pomažu niti dobri rezultati

Bivšem šefu Uprave neće pomoći ni dobri poslovni rezultati koje je objavilo CO, a prema kojima je ta tvrtka u 2009. ostvarila bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna, što je za 41,7 posto više u odnosu na 2008. godinu.

Jutarnji piše kako će članovi Nadzornog odbora Croatia osiguranja, na čijem je čelu ministar financija Ivan Šuker, ne prihvate Vojkovićeve financijske rezultate. U tom slučaju Vojković bi ostao bez otpremnine koja se za članove Uprave računa tako da se pomnoži iznos posljednje plaće s brojem mjeseci koji su preostali do isteka mandata.

Vojkovićeva neto plaća, nakon posljednjih smanjenja, iznosila je 16.800 kuna, a do isteka mandata preostala su mu 53 mjeseca. Taj pomnoženi iznos doveo je do otpremnine od 890.000 kuna.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika