19.03.2010. / 17:28

Autor: Andrea Belin

5 istina o vježbanju koje jednostavno morate znati

Da je za zanosnu liniju tijela dovoljna samo fizička aktivnost te da u trudnoći valja izbjegavati bilo kakve napore samo su neke od tvrdnji koje nisu točne...

Vježbati možete i kod kućeVježbati možete i kod kućeU ovo doba godine većina ljudi kreće u borbu protiv masnih naslaga koje su skupljali tijekom zime.

Međutim, puno njih nakon kratkog vremena odustane jer ne primjećuju nikakve rezultate.

Doduše, u većini slučajeva riječ je osobama koje se nisu prvotno informirale koja vrsta fizičke aktivnosti bi im najbolje odgovarala. Upravo zbog toga donosimo nekoliko istina o tjelovježbi koje jednostavno morate znati!

"Trčanje nije najbolji način za skidanje masnih naslaga"
Ova vrsta fizičke aktivnosti je odlična za učvršćivanje mišića nogu i stražnjice, međutim ukoliko vam je jedan od najvažnijih ciljeva topljenje masnih naslaga, izbjegavajte ovu vrstu tjelovježbe.

"Disanje na nos tijekom vježbanja pomaže u sagorijevanju kalorija"
Ovakav način disanja pomaže u stabiliziranju otkucaja srca, povećava se izdržljivost i automatski se izgaraju velike količine kalorija.
U početku je teško izvedivo, ali nakon nekoliko treninga disanje na nos postaje lakše.

"Sauna ne topi masne naslage"
Znojenje u sauni nema baš prevelike veze s mršavljenjem jer se zanemarivi pad kilaže vrlo brzo vrati nepravilnom konzumacijom hrane.

"Masti se ne smiju u potpunosti izbaciti iz prehrane"
Iako mnogi tvrde suprotno, masti se nikako ne smiju u potpunosti izbaciti iz prehrane jer su potrebne za zdravlje organizma, naročito takozvane dobre (esencijalne) masti kojih najviše ima u ribljem ulju i orašastim proizvodima.

"Tjelovježba se preporuča i trudnicama"
Vježbanje u trudnoći je itekako poželjno jer smanjuje bolove, a istovremeno učvršćuje mišiće i poboljšava cirkulaciju. Naravno, ne valja pretjerivati.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika