22.03.2010. / 16:48

Autor: Hina

Izumitelj Interneta na čelu novog istraživačkog instituta u Velikoj Britaniji

Brown je dodao da će institut raditi na stavljanju svih vladinih informacija na internet, te je obećao da će do 2020. svi Britanci imati pristup širokopojasnom internetu

Tim Berners LeeTim Berners LeeBritanski premijer Gordon Brown rekao je u ponedjeljak da će znanstvenik Tim Berners Lee, koji je zaslužan za nastanak interneta 1990., voditi novi internetski istraživački institut.

Brown je rekao da će Berners Lee biti na čelu britanskog Instituta za internetsku znanost, koji bi trebao pomoći u ostvarivanju plana otvaranja 250 tisuća novih radnih mjesta u informatičkom sektoru u Velikoj Britaniji.

Premijer je kazao da bi taj institut trebao Veliku Britaniju dovesti na vodeće mjesto u internetskim tehnologijama. Brown je dodao da će institut raditi na stavljanju svih vladinih informacija na internet, te je obećao da će do 2020. svi Britanci imati pristup širokopojasnom internetu.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika