23.03.2010. / 08:30

Autor: Nacionalova redakcija

'Preživjet ćemo metak u glavi Baracka Obame': Na Twitteru prvi pozivi na atentat

"Kada bih živio u Washingtonu, sam bih ga se riješio. Je... sam ozbiljan", napisao je Martin, inače Afroamerikanac

Barack ObamaBarack ObamaAmerička tajna služba istražuje dva slučaja s Twittera u kojima vlasnici profila pozivaju na atentat na američkog predsjednika Baracka Obamu. Očekivani je to rezultat izglasavanja zdravstvene reforme u Kongresu, za koju mnogi Amerikanci smatraju da vodi zemlju prema socijalizmum ili, čak, komunizmu.

Jedan od korisnika Twittera tako je doslovno napisao: "ATENTAT! Amerikanci su preživjeli smaknuća Lincolna i Kennedyja, pa ćemo sigurno preživjeti i metak u glavi Baracka Obame", napisao je korisnik s imenom Sollly Forell, koji je malo poslije ove prijetnje napisao drugu poruku u kojoj poziva "bilo koga tko ima predsjednika u 'liniji vatre' da ga ubije".

Drugi 'tviteraš' pod korisničkim imenom THHEE_JAy, identificiran je kao Jay Martin, a napisao je: "Trebao bi biti smaknut @ Barack Obama"Poziva na obamini ubojstvo (Foto: Twitter)Poziva na obamini ubojstvo (Foto: Twitter)

"Kada bih živio u Washingtonu, sam bih ga se riješio. Je... sam ozbiljan", napisao je Martin, inače Afroamerikanac.

Tajna služba američkog predsjednika ozbiljno je shvatila ove prijetnje i poduzima "odgovarajuće mjere".

"Poštujemo slobodu govora, ali u ovakvim slučajevima imamo i pravo i obvezu na postavljanje pitanja i utvrđivanje namjere", kazali su iz tajne službe ABC-u.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika