23.03.2010. / 14:00

Autor: Boris Bilas

Munjevita reakcija ministarstva: Josipović je ipak predsjednik, a Kosor premijerka

Reakcija ministarstva bila je munjevita pa se postavlja pitanja zbog čega je trebalo pisanje našeg portala da dođe do ovih promjena

Ovako je izgledala stranica hrvatskog veleposlanstva u Rusiji prije teksta Nacional.hr-aOvako je izgledala stranica hrvatskog veleposlanstva u Rusiji prije teksta Nacional.hr-aNakon što je Nacional.hr u utorak oko podneva objavio članak u kojem smo ukazali na to koliko u ministarstvu vanjskih poslova vode brigu o web stranicama ministarstva i veleposlanstva RH u Rusiji, došlo je do 'munjevite' reakcije Jandrokovićeve ekipe i sve greške koje su navedene u članku su ispravljene.

Tako je predsjednik Republike ipak postao Ivo Josipović, premijerka je Jadranka Kosor, a Gordan Jandroković više nije ministrica nego je ministar vanjskih poslova.

Isto tako ispravljene su i pravopisne greške na koje smo ukazali u tekstu, pa ulica u kojoj se nalazi veleposlanstvo u Moskvi nije „Korobenikov pereulok", već Korobejnikov pereulok, a grad se na hrvatskom jeziku ne piše „Moscow", već Moskva.

Ispravljena su imena metro postaja pa Park kul'tury i Kropotkinskaja, više nisu pisana s početnim malim slovom.

Čak je i nepoznati djelatnik dobio ime pa na stranicama na ruskom jeziku više ne stoji da u Veleposlanstvu radi tek neimenovani veleposlanik „посол", već - Нэбойша Кохарович, посол.

Dakle, reakcija ministarstva bila je munjevita pa se postavlja pitanja zbog čega je trebalo pisanje našeg portala da dođe do ovih promjena.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 23.03.10. 18:09

Sve je vise i vise polupismenih i "tudjinaca". Mogu reci da Nacional ima previse "tudjinaca" u svom urednistvu. Umijesto hrvatskih, vrlo rado uzivaju tudjice. Vidite gospodine BILAS, kako to boli!!!


registracija
27/7/09

columbo, 23.03.10. 18:52

Sve je lijepo sto ste napisali i sto su oni brzo reagirali...No dajte napisite kako je ovaj smijurko, inace pudlica Jandrokvic, onakav kakav jest, sramota Hrvtske, pa da bi ga trebalo promijeniti. Tko zna, kad su tako azurni mozda vas odmah i poslusaju!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika