26.03.2010. / 17:21

Autor: Hina

Napetost raste: Brod J. Koreje tone, sumnja se u napad torpedom Sj. Koreje

Južnokorejska tv-mreža YTN je kazala da vlada istražuje je li potonuće broda sa 104 člana posade povezano s napadom torpedom Sjeverne Koreje, a novinska agencija Yonhap je objavila da je vlada u Seulu sazvala izvanrednu sjednicu ministara zaduženih za sigurnost

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaJužnokorejski brod s više od stotinu članova posade tone u vodama blizu Sjeverne Koreje i Seul provodi istragu je li brod pogodio sjevernokorejski torpedo, javljaju južnokorejski mediji u petak.

Televizijska postaja SBS je rekla da strahuje za život južnokorejskih mornara na brodu koji tone.

Južnokorejska tv-mreža YTN je kazala da vlada istražuje je li potonuće broda sa 104 člana posade povezano s napadom torpedom Sjeverne Koreje, a novinska agencija Yonhap je objavila da je vlada u Seulu sazvala izvanrednu sjednicu ministara zaduženih za sigurnost.

Yonhap je usto izvijestio da je južnokorejski ratni brod pucao na neidentificiran brod u smjeru Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja je nedavno objavila da jača svoje obrambene snage kao odgovor na zajedničku južnokorejsko-američku vojnu vježbu održanu ovog mjeseca.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika