31.03.2010. / 11:31

Autor: Nacionalova redakcija

Spašena posada potonulog teretnjaka s Barbadosa, hrvatski članovi su dobro

Među posadom potonulog teretnjaka bila su i dvojica Hrvata, koji su spašeni i sada su na sigurnom.

Na brodu su bila dvojica HrvataNa brodu su bila dvojica HrvataTeretni brod Klea plovio je iz Sankt Peterburga prema luci Santa Marta u Kolumbiji.

U teretnjak je u ponedjeljak navečer počela prodirati voda, da bi već u utorak u ranojutarnjim satima potonuo uz obalu Galicije, sjeverozapadano od španjolske obale, u blizini grada La Corune

Španjolski i portugalski spasioci uspjeli su u utorak ujutro spasiti 22 od 24 članova posade, dok su dva člana posade nestala i dalje traje potraga za njima.

Inače, posao spasilačkim ekipama otežava iznimno loše vrijeme i udaljenost od obale.

Glasnogovornik španjolske obalne straže u La Coruni je naveo da su najveći broj članova posade činili Filipinci (19), a ostali su članovi posade hrvatske, ruske, litavske ili ganske nacionalnosti.

Hrvati su dobro

Hrvatski kapetan broda i električar spašeni su s broda i smješteni su u hotelu u La Coruni. Kontaktirao ih je hrvatski veleposlanik u Španjolskoj i o svemu obavijetio njihove agente i obitelji u Rijeci.

Hrvatsko veleposlanstvo će pružiti kapetanu i električaru svu potrebnu pomoć, što uključuje i izdavanje novih dokumenata, budući da su im svi dokumenti potonuli s brodom.

Vezane vijesti

Spasioci otkrili šesto tijelo u kruzeru

Spasioci otkrili šesto tijelo u kruzeru

Nakon noći neumorne potrage, spasioci su u ponedjeljak ujutro pronašli još jedno tijelo u olupini Coste Concordie, čime se broj smrtno stradalih u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika